VELIKA BRITANIJA Neporaženi borac razočarao sve

Skandalozno: Svjetski prvak davao savjete kako tući žene

Rekao da se šalio

Avaz.ba

Sandares: Suspendirana licenca

Foto: Arhiv


Bili Džo Sanders (Billy Joe Saunders), kontroverzni neporaženi britanski bokser, suspendiran je nakon skandaloznog videa u kojem savjetuje kako tući ženu tokom karantina zbog koronavirusa.

Video se proširio aplikacijom WhatsApp, a objavili su ga i britanski mediji. U videu Saunders udara vreću uz propratne komentare.

Htio sam napraviti mali video za sve vas očeve, muževe, dečke ako imate djevojku. Ako vam vaša žena ne da mira, a vi se trudite ostati mirni, to je uredu, ali nakon šestog dana, bit ćete pred eksplozijom - počeo je. 

Nije se tu zaustavio, već je dao još detalja.

- Odjednom dolazi prema vama i pljuje vam otrov u lice, sprema se reći nešto, ne znam šta ste napravili, ali uzrujali ste je. Kad vam priđe, pogodite je jako u bradu. Pomislit će: "Šta se događa?" Neće znati šta se događa pa se spustite na koljenu i dovršite je - rekao je Sanders uz udarac u vreću.

Sandersov video stigao je i do Britanskog bokserskog saveza, koji mu je odmah oduzeo licencu i zakazao saslušanje, a bokser tvrdi da se samo šalio.

Sanders je neporaženi bokser sa 29 pobjeda u isto toliko borbi u karijeri. Prvak je svijeta po WBO-u u supersrednjoj kategoriji, a početkom maja trebao se boriti u Las Vegasu protiv meksičke zvijezde Saula Kanela Alvareza (Canelo). 

Opis: Skandalozni video

Twitter

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na