UCJENE

Predsjednik UFC-a ponovo u seks-skandalu

Vajt: Taj lik je završio u zatvoru, jer je prije više od pet godina pokušao iznuditi novac od mene. Screenshot/Youtube

Avaz.ba

5.4.2020

Predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White) spominje se u tužbi pokrenutoj u petak kao "istaknuti biznismen iz Las Vegasa", koji je 2015. godine bio žrtva ucjene zbog snimka seksa sa plesačicom iz jednog noćnog kluba, javlja "Las Vegas Review-Journal".



Zatvorska kazna

Tužbu protiv Vajta pokrenuo je Ernesto Ramos, koji tvrdi da je predsjednik UFC-a prekršio dogovor koji su imali 2016. godine i po kojem je Vajt trebao Ramosu isplatiti 450.000 dolara kako ne bi otkrio da je on "istaknuti biznismen".

Spomenuti Ramos uhapšen je 2015. nakon što su ga FBI agenti snimili kako prihvaća novac od tada neimenovanog poduzetnika. Ramos je priznao krivicu i odslužio 366 dana u zatvoru, a bio je optužen za pokušaj iznude 200.000 dolara.

U prvoj tužbi, ime biznismena nikad nije navedeno. Prema dostupnim informacijama, savezni sudija potpisao je nalog kojim se zabranilo otkrivanje njegovog imena, inicijala i kompanije za koju radi.

Ramos sada tvrdi da je Vajt biznismen koji se, prema priči u tužbi, mjesecima viđao sa plesačicom iz noćnog kluba, koja je, navodno, bez njegovog znanja, snimila njihov seks. Ramos navodi i da su mu Vajt i njegovi advokati ponudili novac još za vrijeme slučaja kako bi skrivao njegovo ime, ali i priznao krivicu. Novac mu, kako kaže, nikad nije isplaćen, a tvrdi i da su Vajtovi advokati davali FBI-ju lažne informacije o njemu, prenose "Sportske novosti".


Pokušaj iznude novca

- Upravo sam saznao da je neko sra... od tužbe pokrenuto protiv mene. Taj lik je završio u zatvoru, jer je prije više od pet godina pokušao iznuditi novac od mene. Sada je taj lik unajmio advokata koji je, isto, imao problema sa zakonom i oni pokušavaju od mene izvući 10 miliona dolara. Nije ranije dobio nikakav novac od mene pa neće ni sada. Nadam se da će ovaj slučaj biti brzo odbačen kako bih se mogao zauvijek riješiti tih gadova - komentirao je Vajt, a prenosi "MMA Junkie".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.