AKCIJA

UFC borcu provalnik upao u kuću, borili se pet minuta

Nisam bio spreman za borbu

Smit: Teška borba. UFC

Avaz.ba

7.4.2020

Američka policija privela je u tamošnjoj saveznoj državi Nebraska jednog muškarca koji je, kao provalnik, upao u kuću UFC borca Entonija Smita (Anthony Smith).

Čovjek koji se zove Luk Haberman (Luck), sada se zbog provale nalazi pred istražnim organima, i to nakon što se, pomalo nevjerovatno, skoro pet minuta tukao s UFC borcem. 

Kako je otkrio sam Smit, u kući u kojoj je bio sa šestočlanom porodicom (supruga, troje dece, punica i on), u četiri ujutro čuo je da je još neko tu.

Nije mi bilo svejedno kada sam ga zapazio, jer nisam znao da li nosi neko oružje. Kada vam neko upadne u dom, onda to, najvjerovatnije, nije iz nekog lijepog, plemenitog razloga. Nisam znao hoće li pucati, hoće li me nečim ubosti. Znao sam da imam vrlo malo vremena da ga savladam prije nego što upotrijebi to što ima, ako nešto ima - rekao je Smit za ESPN.

A da se Entoni Smit stvarno mučio, svjedoči i situacija pred sam dolazak policije, kada je njegova punica pritrčala i dala mu nož kako bi lakše obuzdao provalnika.

Neću nikoga da lažem, ovo mi jeste bila najteža bitka u životu, jer sam u nju ušao svjestan da čovjek može i da me ubije. U tuđe kuće se i ne provaljuje bez oružja. Ja, iskreno, u četiri ujutro nisam bio spreman za borbu, pa i ne čudi što, kada sada vratim film, tek sada shvatam koliko čovjek može biti užasnust nečim. Ovog puta sam užasnut bio ja - priznao je Smit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.