VIDEO

Borio se u Sarajevu: Objavljen snimak boks-meča Mirka Filipovića s kraja devedesetih

Ovo je, vjerovatno, jedini snimak jednog od Mirkovih boks-mečeva koji je dostupan na netu

Cro Cop je izgubio meč od domaćeg predstavnika Jasmina Sejdinovića. Printscreen

Avaz.ba

8.4.2020

Na YouTubeu pronađen je vrlo rijedak snimak boks-meča Mirka Filipovića, poznatijeg kao Cro Cop

MMA legenda i najveći hrvatski borac karijeru je započeo u amaterskom boksu. Bio je to njegov put prema K-1 i slobodnoj borbi.

Snimak je nastao na turniru u Sarajevu, a Mirko je izgubio meč od domaćeg predstavnika Jasmina Sejdinovića. Cro Cop je u bokserskoj karijeri upisao 40 pobjeda i pet poraza.

- Ovo je, vjerovatno, jedini snimak jednog od Mirkovih boks-mečeva koji je dostupan na netu. Pretpostavlja se da je nastao u periodu između 1996. - 1998. godine - navodi se u opisu videa.

Na raritetnom snimku pojavljuje se i Stipe Drviš, koji je proglašen najboljim tehničarem turnira. 


Decenijama poslije, Drviš je postao Mirkov sparing-partner i dio legendarnog, globalno poznatog Cro Cop tima.

Mirko je nedavno u razgovoru s novinarkom Indexa ispričao anegdotu iz perioda s kraja devedesetih, kada je dobio poziv da sparira sa slavnim bokserom Vladimirom Kličkom, bivšim svjetskim prvakom i osvajačem zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. godine.

- Mislim da je to bilo 1998. godine, kada me Kličkov menadžer i trener pozvao na sparing. Ne sjećam se za koji smo se meč spremali, znam da je Kličkov protivnik bio ljevak i kontraš. Kličko me prebio, nisam tu imao šta tražiti, ali sam pružao dobar otpor. Krajem treće runde me razljutio, poludio sam i počeo ga udarati, a jednim udarcem "štrajfao" sam ga po kacigi. Kličko se htio izmaknuti i pao je na stražnjicu. Nije pao od udarca, ali to njegov trener nije vidio pa je prekinuo trening. Ispalo je da sam ga nokautirao, ali to nije istina - rekao je Mirko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.