BORILAČKI SPORT Tresla se gora rodio se miš

Zvanično otkazan UFC 249, borcima će biti ispoštovani ugovori

Zdravlje, ipak ,najbitnije

N. D. / Avaz.ba
10.04.2020 07:30

Dena Vajt prelomio i odustao

Foto: Agencije

Dena Vajt (Dana White) prvi čovjek UFC-a konačno je prelomio i odlučio da se događaj planiran za 18. april neće održati. Habib Nurmagomedov nije mogao napustiti Rusiju, Toni Ferguson (Tony) je već imao novog protivnika, ali od toga neće biti ništa. 

Nepoznati otok, hotel na indijanskoj teritoriji u Kaliforniji bio je spreman, ali Vajt je u noći sa četvrtka na petak po našem vremenu, potvrdio da se sve odgađa zbog krize koju je donio koronavirus.

- Želim da moji borci budu bezbjedni i da vrijeme provedu s porodicama kod kuće. Ne treba da brinu oko finansija. Svi će dobiti borbu koja im stoji u ugovoru. Želim da uradim prave stvari za svoje borce. Kada sve ovo sa koronavirusom prođe, u znak zahvalnosti Kaliforniji i Tachi Palace kompleksu koji su mi izašli u susret i pružili podršku, održat ću veliki događaj kod njih. Nikoga od naših radnika nećemo otpusti. Svi će biti uredno plaćeni. I dalje planiramo održari 42 događaja u 2020. godini, rekao je Vajt.

  • Vajt: Želim da moji borci budu sigurni
    Vajt: Želim da moji borci budu sigurni Foto: Agencije

On je dodao da i sada može održati događaj, ali da se to neće desiti.

- Mogao sam održati događaj sljedeće sedmice, još uvijek mogu da želim to da uradim, čak i da nisam uspio da organizujem sve u Kaliforniji, imao sam još jednu rezervnu lokaciju, ali UFC-u je zdravlje uvijek stavljao na prvo mjesto i 20 godina prije koronavirusa. Trenutno nam je najbitnije zdravlje i da svi ostanu sigurni, naglasio je vlasnik UFC -a.

Komentari

NA VRH