BORILAČKI SPORT

Poznati borac kolegice uporedio sa striptizetama

One su tu samo zbog izgleda

Blejds iznio zanimljiv stav. MMANytt

Avaz.ba

5.5.2020

Neočekivane i neugodne izjave na račun MMA borkinja došle su od  jednog od najboljih UFC-ovih teškaša, Kertisa Blejdsa (Curtis Blaydes). Većinom medijski povučeni Blejds, ovog je puta odlučio kritizirati način na koji neke borkinje dolaze do publiciteta i visokih mjesta na UFC-ovim programa.

Borac je priču pokrenuo na svom Facebook profilu, ali je sve krenulo već ranije. Kao da mu se svidjela rasprava koju je potaknuo, isto je odlučio preseliti na svoje kanale.

Ja sam otac djevojčice i nemam ništa protiv publiciteta koji sportistkinje dobivaju niti protiv guranja od strane medija, kao niti protiv pažnje koju dobivaju od fanova. Sve dok je to zasluženo i dok su to stekle legitimnim teškim radom. Ja problem vidim u tome što borkinje često prigovaraju kako su seksualizirane, ali s druge strane od toga profitiraju putem medija, visokih pozicija na programima evenata te im to utječe na popularnost u cjelini. Sve to donosi financijske prilike - napisao je Blejds, a zatim dodao:


Perl Gonzales: Dio novog talasa MMA borkinja. UFC

- Nemam namjeru miješati se u to kako one plaćaju svoje račune, nije mi važno ako to namjeravaju raditi putem svog tijela. Striptizete to isto rade i ne vidim problem u tome. Ali, moraju biti svjesne da tako nikad neće zaraditi poštovanje poput pravih radnika i pravih boraca. Ne možeš imati i sladoled i tortu, odaberi jedno. Ili ćeš se posvetiti radu i zaraditi novac na račun svojih sposobnosti i rezultata, ili ćeš prodavati fotografije u kupaćim kostimima, ali time ne možeš dobiti respekt koji dolazi sa znojem.

Bilo je i osuda u komentarima na njegov račun, a on je na to imao pitanje.

- Dakle, vi meni govorite da Pejdž Van Zant (Paige VanZant) i Rahel Ostović (Rachel Ostovich) kako god zaslužuju mjesto na UFC-ovom rosteru na račun svojih sportskih postignuća te da nisu tu samo zbog svog seksepila? Ako ste MMA fan, ne možete vjerovati u ništa drugo nego da su te žene na UFC-ovom rosteru zbog ičega drugog nego zbog toga kako dobro izgledaju u bikiniju - naglasio je Blejds.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.