BORILAČKI SPORT

Uvod u novi UFC događaj: Obračun u hotelu

Italijan napravio dramu zbog odgođene borbe

Vetori: Izgubio živce. UFC

Piše: N. Demirović / Avaz.ba

13.5.2020

Noć sa srijede na četvrtak donijet će novi UFC događaj, nakon što je prije nekoliko dana održan spektakularni UFC 249. Ovog puta na programu je opet u Džeksonvilu UFC Figh Nigt 141. Dobar borilački događaj, naravno po imenima boraca ni blizu od onoga koji je na programu bio prije nekoliko dana. Sezona se nastavlja to je za ljubitelje mještovitih borilačkih vještina najbitnije.

Uvod u ovaj događaj donio je i jedan incident. Marvin Vetori (Vettori) je u predvorju hotela napao svog nesuđenog protivnika Karla Robersona, kojem su ljekari zabranili nastup. Italijan je u potpunosti izgubio kontrolu, počeo ga vrijeđati te zvati da se bore istog trenutka.

Robersonu su ljekari u Džeksonvilu zabranili nastup i on nije mogao ništa protiv toga. Tijelo mu se previše potrošilo skidanjem kilograma, koje je na kraju osim toga bilo neuspješno te je jučer na vaganje došao s viškom kilograma. Imao bi on pravo borbe i sa viškom kilograma, ako protivnik pristaje (protivnik dobija i 30 posto njegovog honorara), ali nalazi koje su mu napravili u bolnici bili su takvi da su ljekari smatrali da nije sigurno pustiti ga u oktagon. 

Iako to zapravo nije Robersonova odluka, Vetori je jednostavno poludio. Italijan je već ostao bez borbe na otkazanom Fight Nightu u Londonu, a sad je ostao i bez ove na koju je doputovao, skinuo kilograme i probudio se zadovoljan će se boriti.

Naime, nakon što se pojavila vijest da se neće boriti, Robersona je sreo u predvorju hotela, došao do njega i započeo sukob koji je zahvaljujući brzoj reakciji ostao verbalan. Zapravo, bio je to monolog bijesnog Vettorija koji je sa suzama u očima vikao prema Robersonu dok su ga pokušavali smiriti i odvesti.

- Hajdemo se boriti. Izgledaš kao da se možeš boriti pa hajde, kujo jedna. Pet mjeseci sam se pripremao, pet mjeseci. Hajdemo se onda boriti ovdje, borimo se sada, ponavljao je Vettori na sav glas, očigledno frustriran jer je pobjedom trebao ući među 15 najboljih boraca svoje kategorije.

Inače, glavna borba večerašnjeg događaja bit će ogled poluteškaša između Entonija Smita (Anthony Smith) i Glovera Tekšeire.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.