ŠAMPIONI

Najluđe priče Majka Tajsona

Puno prije Oklahoma ZOO-a u "Netflixovoj" hit seriji, Tajson je kao kućne ljubimce imao tri "velike mačke", koje su bile simbol njegove dekadencije

Tajson. Arhiv

Avaz.ba

17.5.2020

Majk Tajson (Mike Tyson), najmlađi svjetski bokserski prvak teške kategorije u historiji, u 53. godini je top tema jer je snimkom spektakularnog treninga za čovjeka u njegovim godinama dao naslutiti da se vraća u ring. Tim povodom "Sky Sport" je podsjetio na 10 ludih priča o "čovjeku kojeg su uvijek pratili razvrat i haos".




Tajson je bio prvi "Tiger King"

Puno prije Oklahoma ZOO-a u "Netflixovoj" hit seriji, Tajson je kao kućne ljubimce imao tri "velike mačke", koje su bile simbol njegove dekadencije. Kenja (Kenya), Storm i Boris spavali su s gazdom, ali i napadali one koji su mu upadali na posjed. 

Tajson je kao kućne ljubimce imao tri "velike mačke". Agencije

- Neko je preskočio ogradu i našao se na njihovom posjedu. Tigrovi nisu znali tu gospođu i nastao je gadan incident. 

Zanimljivo je i kako je Tajson došao u posjed tigrova: 

- Prodavač automobila ponudio mi ih je u zamjenu za jednog "oldtimera". Bio sam mlad i rekao sam da je to jako "cool". Sada kada se sjetim toga ne mogu vjerovati, gdje mi je bila pamet?


Konflikst sa Džordanom

Dvije američke i svjetske sportske megazvijezde srele su se na rođendanskoj zabavi Ričarda Denta (Richard Dent), slavnog igrača Čikaga "Bearsa". Tajsonov menadžer Rory Holloway sjeća se: 

- Majk je sjedio s "Long Island Ice Teaom", njegovim omiljenim pićem, a kada on pije, njegovi osjećaji izađu na površinu. Rekao sam konobaru da mu razvodnjava koktele jer sam znao kamo to vodi. Majk se zabuljio u Džordana (Michael Jordan) koji je sjedio za stolom preko puta njega i derao se: 'Hej, jel ti misliš da sam ja glup?' Tajson je tada bio u procesu razvoda od glumice Robin (Givens), s kojom je Džordan ranije hodao. Džordan je na to problijedio, kao da je vidio duha. Bilo je očito da samo želi ustati i pobjeći koliko ga noge nose. Pijani i ljubomorni Majk je počeo svima govoriti da će Džordanu isprašiti guzicu, a Džordan, elegantan i fino odjeven kao i uvijek, jedva je dočekao zbrisati. 

Slavljenik Dent ovako je komentirao situaciju za "Chicago Tribune": 

- Nikada nisam vidio Džordana tako prestrašenog. 


Bret Pit molio za miliost

Tajson je zamalo je pretukao Brada Pita (Pitt), koji je molio za milost

I ova priča vezana je uz Tajsonovu ljubomoru zbog bivše žene, ali ovaj put ne tiče se njenog bivšeg, nego aktualnog dečka. Također je bilo vrijeme njegovog razvoda od Robin. Došao je u njenu kuću, a ona je tamo već bila s novim dečkom, Bradom Pitom. 

- Trebali ste vidjeti izraz njegovog lica kada me ugledao. Izgledao je kao da će primiti posljednju pomast. Preklinjao me: 'Čovječe, nemoj me udariti.... molim te nemoj me udariti... - piše Tajson u svojoj knjizi. 

Iako se ona zove Neosporna istina, Robin tvrdi da je sve u ovoj priči istina osim jednog detalja: 

- Zvuči li vam uvjerljivo da bi Brad ikoga molio za milost? Brad je prevelik frajer za tako nešto, vjerujte mi, znam što govorim.

Policajce je podmitio Rolls-Royceom

Jedan od Tajsonovih mnogobrojnih sukoba sa zakonom završio je njegovim podmićivanjem dvojice policajaca tako da im je dao Rolls-Royce, jedan od najskupljih automobila na svijetu. I ova priča uključuje Robin, s kojom je tada još uvijek bio u braku. Njih dvoje su se naravno posvađali u Burger Kingu, iz kojeg je ona odjurila Rolls-Royceom. 


Majk Tajson. Arhiva

- Bila je potpuno luda od bijesa, sudarila se s autom i slomila ruku nekom tipu. Policajci su došli na očevid i bilo me strah da me ne uhite jer nisam imao vozačku, pa sam im ponudio da uzmu auto, što su oni prihvatili.

Međutim, priča i fotografija najskupljeg podmićivanja za prometnu nesreću u povijesti procurili su u javnost, pa su policajci suspendirani, ali nisu kazneno gonjeni. Tvrdili su da im je Tajson dao Rolls-Royce uz riječi:

- Ovaj auto mi donosi samo nesreću."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.