OBJAVLJEN POSTER Okršaj u Saudijskoj Arabiji 11. jula

Revanš vijeka: Tajson trenira kao nikad prije, potvrdio i Holifild da se vraća u ring

Mnogi se nadaju reprizi kultne borbe iz 1997. godine

Avaz.ba
  • Majk Tajson i Ivander Holifild

    Majk Tajson i Ivander Holifild

    Foto: Twitter


Majk Tajson (Mike Tyson) i Ivander Holifild (Evander Holyfield) mogli bi se suočiti 11. jula u Saudijskoj Arabiji, prenose svjetski mediji.

Mnogi se nadaju reprizi kultne borbe iz 1997. godine. Poster je već objavljen, a 57-godišnji Holifild i Gvozdeni Majk (53) rekli su da će navući rukavice u humanitarne svrhe.

  • Antologijski meč kada je Tajson odgrizao dio uha Holifildu

    Antologijski meč kada je Tajson odgrizao dio uha Holifildu

    Foto: Agencije


Tajson već prijeti moćnim snimcima treninga, djeluje spremno za ovaj poduhvat i ne želi iznevjeriti gledaoce. Svi se nadaju da će ovaj okršaj proći bez nemilih scena, kao davne 1997. godine kada je Tajson odgrizao uho Holifildu, što je jedan od najvećih skandala u historiji boksa.

Za sada nema zvanične potvrde promotera, ali je poster koji je procurio probudio veliku nadu ljubitelja boksa, iako nije poznato je li riječ o autentičnoj najavi meča.

Grafika

Borba iz 1997. čuvena je i zbog 18.000 gledalaca u dvorani, profitu organizatora od 17.200.000 dolara, ali i kazni od tri miliona dolara, koliko je Tajson morao da plati za svoj potez. Holifild je od borbe tada zaradio 35 miliona dolara, a Tajson je izgubio licencu do oktobra 1998. godine.

Borilački sportovi
Poznato gdje i kada će se boriti Tajson i Holifild

Više o temi Mike Tyson

BORILAČKI SPORTOVI
Poznato gdje i kada će se boriti Tajson i Holifild
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na