RUSIJA Teški trenuci za neprikosnovenog prvaka lake kategorije

Nova drama u porodici Nurmagomedov: Habibov otac ponovo u komi

Zdravstveni problemi 57-godišnjeg Abdulmanapa krenuli su, podsjetimo, krajem aprila

Avaz.ba
19.05.2020 19:15

Otac Abdulmanap u teškom stanju

Foto: Agencije

Zdravstveno stanje oca neprikosnovenog prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova, Abdulmanapa ponovo se pogoršalo i prema pisanju ruskih medija opet je u komi.

On se bori za život u jednoj moskovskoj bolnici u kojoj su ga operirali nedugo nakon srčanog udara. 

Iako se prošle sedmice probudio iz inducirane kome te se na prvu činilo da se njegovo stanje poboljšava, no da je i dalje ozbiljno, sada RT.com javlja da je Abdulmanap ponovno bez svijesti i da ne može samostalno disati.

Zdravstveni problemi 57-godišnjeg Abdulmanapa krenuli su, podsjetimo, krajem aprila kada je zbog problema s plućima hospitaliziran u Mahačkali. 

Nedugo nakon toga Nurmagomedovu se stanje pogoršalo pa je posebnim letom prebačen u Moskvu gdje su mu operirali srce i gdje se još uvijek bori za život.

  • Otac Abdulmanap u teškom stanju
    Otac Abdulmanap u teškom stanju Foto: Agencije

Komplikacije u zdravlju slavnoga MMA trenera izazvao je koronavirus. Informacija je to koju su objavili brojni mediji, a potvrdio ju je i sam Habib u nedavnom obraćanju preko Instagrama.

Nešto ranije je, podsjetimo, UFC-ov prvak potvrdio da je situacija loša, ali u tim trenucima se pisalo da je njegov otac još uvijek budan.

- On je i dalje u bolnici i bori se protiv ove bolesti. COVID-19 izazvao mu je probleme sa srcem. Abdulmanap je imao i jednu operaciju srca još prošle godine, a drugoj je podvrgnut ovih dana. I dalje je u lošem stanju. To je sve što mogu reći. Želim se i zahvaliti svim ljudima na podršci, dobrim željama i molitvama. Želim i ja vama sve najbolje. Budite mi sigurni i zdravi. Više od 20 mojih bliskih rođaka je imalo problema zbog virusa COVID-19 te završilo na intenzivnoj njezi. Neki od njih više nisu s nama - između ostalog je ranije poručio Habib.

Komentari

NA VRH