BORILAČKI SPORT

Dževad Poturak: Čeka me najteži izazov karijere, ali želim novi pojas za BiH

Ovaj meč donosi i veliku odgovornost

Poturak: Sve za pobjedu na domaćem ringu. Arhiv

Piše: N. Demirović / Avaz.ba

29.5.2020

Dževad Poturak će se 22. avgusta u Sarajevu boriti protiv Francuza Fredija Kemaja (Freddy Kemayo). Borba će biti održana u okviru "King of kings" (KOK) organizacije, a pobjednik će podići pojas prvaka svijeta. Bez sumnje da se radi o jednom od najvećih borilačkih događaja kod nas, a pred Portukom nije nimalo lak izazov.

Kemajo je, baš kao i naš borac, obišao sve svjetske ringove. Izlazio na megdan najboljima, pobjeđivao i gubio, ali nikada ga se nije moglo smatrati bezazlenim u borbi. Njegova poruka pokazuje da sa 38 godina nije izgubio žar i glad za pobjedom.

- Nokautirat ću Poturka i poslati ga u penziju - napisao je Kemajo na svom Facebook profilu. 

Naravno, i Poturak je dio te garde koja ne preza od žestokog meča, pa je brzo imao odgovor. Poručio je Francuzu da ga čeka pravi rat u ringu. 

U razgovoru za "Avaz" Poturak kaže da je svjestan izazova, ali da će dati sve od sebe kako bi stigao do velikog trijumfa.

- Ovo će sigurno biti najteži meč u mojoj karijeri iz više razloga. Možda je bilo i jačih protivnika, ali meč protiv Kemaja koji je bio među 16 i među osam najboljih K1 boraca, osvajač K1 Gran prija Evrope, donosi veliku odgovornost jer se sve održava u mom Sarajevu. Prije svega sam počastvovan da sam dobio priliku za jedan ovakav meč, kaže Poturak.

Kemajo: Dolazi po pobjedu. Twitter

Bh. borac je u KOK-u evropski prvak, a ovog put će se boriti za svjetsku titulu. Dojučerašnji prvak Slovak Martin je dva puta odbio braniti pojas, pa je tako titula upražnjena i za nju će se boriti Poturak i Kemajo.

- Imam iza sebe dvije pobjede u nizu nokautom, ovo će ako Bog da biti treća i ukupno moj četvrti pojas za BiH i grad Sarajevo. Meč će biti težak i što se borim na dva fronta. Moram sve izorganizirati i moram doći spreman. Trebam biti spreman 150 posto, a organizacija mora biti na još većem nivou nego što je bila prošle godine. Sada 180 kanala u 80 zemalja preuzima prijenos iz Sarajeva i to najbolje govori o čemu se ovdje radi. Navikao sam da radim pod pritiskom, naglasio je Poturak i osvrnuo se još jednom na Kemaja:

- Znam da želi da me nokautira. Ne sumnjam ja u to da će doći potpuno spreman. Već sam vidio neke njegove treninge u posljednje vrijeme. Bili smo nekada ranije na istim događajima, on je imao svoje, ja svoje protivnike. Ovo je prilika da se on i ja okušamo, a onda ako bih ga nokautirao moglo bi doći i do velikih mečeva i u Gloryju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.