LAS VEGAS

Berns deklasirao Vudlija

Makenzi Dern (Mackenzie) pobijedila je polugom na nozi Hanu Kifers (Hann Cifers)

Borac iz Rio de Žaneira sada ima omjer od 19 pobjeda i tri poraza, dok je bivši prvak pretrpio drugi neuspjeh u nizu. Agencije

Avaz.ba

31.5.2020

Nakon tri majska borilačka spektakla u Džeksonvilu, UFC je nastavio u istom ritmu i na kraju mjeseca u Las Vegasu organizirao još jedan, u kojem je - u glavnoj borbi, Žilber Berns (Gilbert Burns) na dominantan način svladao Tajrona Vudlija (Tyron Woodley).


Pet borbi

Inače, u "Apex Centru" na programu je bilo pet borbi, a u centralnom okršaju snage su odmjerili bivši prvak u velter kategoriji Vudli i šesti izazivač Berns.

Vudli se vratio u oktagon nakon skoro 15 mjeseci pauze i meča na kojem je ostao bez pojasa, nakon bolnog poraza od Kamarua Usmana. S druge strane, borac iz Brazila je uoči ovog duela imao niz od pet pobjeda.

Popularni “Durinho” dominirao je od prve do posljednje sekunde i na kraju zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudija . Berns je već u prvoj rundi nanio ozbiljnu povredu Vudliju iznad lijevog oka... No, ni u preostale četiri runde scenarij se nije puno mijenjao, o čemu najbolje govori i konačna statistika. Brazilac ja zadao 76, a Vudli 29 značajnih udaraca. Burns je zabilježio i dva rušenja te u parteru cijelo vrijeme kontrolirao borbu.

Nakon ovog meča borac iz Rio de Žaneira ima omjer od 19 pobjeda i tri poraza, dok je bivši prvak pretrpio drugi neuspjeh u nizu, a peti u karijeri.


Prva poluga

U ostalim borbama, Makenzi Dern (Mackenzie) pobijedila je polugom na nozi Hanu Kifers (Hann Cifers). Bila je to prva poluga na nozi u historiji ženskog UFC-a. S druge strane, Ruzvelt Roberts (Roosevelt) očekivano je savladao Broka Vajvera (Weaver) “rear naked chokeom” u drugoj rundi.

Augusto Sakai trijumfovao je protiv Blagoja Ivanova (Blagoy) u neizvjesnoj, ali ne pretjerano atraktivnoj borbi, a Bili Kuaranzilo (Billy Quarantillo) jednoglasno je pobijedio Spajka Karlajla (Spike Carlyle).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.