BORILAČKI SPORT

Amanda Nunjes najbolja svih vremena želi novi skalp

Pojas joj želi preoteti Kanađanka Spencer

Nunjea i Spencer: Prvakinja favorit. UFC

Avaz.ba

4.6.2020

Nakon kraće pauze UFC se ponovno vraća. Ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju  na programu je UFC 250 iz Las Vegasa, na kojem će glavni biti ogled za pojas prvakinje između Amande Nunes i Felicije Spencer.

Po mnogima najbolja MMA borkinja svih vremena Amanda Nunjes (Nunes) branit će svoj pojas u perolakoj kategoriji protiv Kanađanke Spencer, koja je u karijeri uz osam pobjeda upisala jedan jedini poraz i to protiv Kris Sajborg (Cris Cyborg).

Spencer je bivša prvakinja organizacije Invicte, koja u najveći meč svoje karijere ulazi kao veliki autsajder. Razlog je i više nego jasan jer će u kavez protiv dvostruke UFC prvakinje, koja je spomenutu Sajborg nokautirala za manje od 60 sekundi prije godinu i po dana, kada je i postala dvostruka prvakinja. 

Iako u karijeri ima četiri poraza, Nunes je neporažena od septembra 2014. godine. Nanizala je devet pobjeda i to protiv same MMA kreme. Padale su Valentina Ševčenko (dva puta), Meiša Tejt (Miesha Tate), Ronad Rouzi (Ronda Rousey), Rakel Penington (Raquel Pennington), Holi Holm (Holly) i Džermejn de Randmi (Germaine de Randemie).

Prema svim stručnim analizama, sve osim pobjede Nunjes bila bi prava senzacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.