LAS VEGAS

Amanda Nunjes pretukla Feliciju Spenser i zadržala pojas

Sudije nisu imale nikakvu dilemu

Detalj iz meča u Las Vegasu. Twitter

Piše: Avaz.ba

7.6.2020


Nakon kraće pauze UFC se vratio. U Las Vegasu se održao UFC 250, na kojem je meč večeri bio ogled po mnogima najbolje MMA borkinje svih vremena Amande Nunjes (Nunes) i Kanađanke Felicije Spenser (Spencer).

Pojas perolakoj kategoriji ostao je u vlasništvu Nunjes bez većih problema. U najkraćem Nunjes je pretukla Spenser.

Dominirala je u prvoj rundi, nanijela veliki štetu Kanađanki, ali nije bilo prekida. U drugoj rundi Nunjes je ponovo pokazala dominaciju, a Spencer je i to "preživjela" i meč je otišao u treću rundu.

Ništa novo se nije dešavalo ni u trećoj dionici. Prvakinja je diktirala tempo, na licu Spenser se vidjelo da sve teže podnosi udarce, ali je pokazala srčanost koju joj niko ne može zamjeriti. Dovoljno za ulazak u četvrtu rundu.

Nova runda je izgledala još brutalnije. Sva u krvi bila je Spenser, sa podlivom na čelu. Očekivalo se da će iz ugla prekinuti, ali do toga nije došlo. Stigla je peta, posljednja runda koja je bila novo mučenje za Spencer. Amanda Nunjes slavila je jednoglasnom odlukom sudija na izuzetno superioran način.

- Mnogi su sumnjali da mogu izdržati svih pet rundi. Željela sam pokazati svima da mogu i to u velikom ritmu, rekla je nakon meča Nunjes.

Iako u karijeri ima četiri poraza, Nunjes je neporažena od septembra 2014. godine. Nanizala je devet pobjeda prije ovog meča i to protiv same MMA kreme. Padale su Valentina Ševčenko (dva puta), Meiša Tejt (Miesha Tate), Ronda Rouzi (Ronda Rousey), Rakel Penington (Raquel Pennington), Holi Holm (Holly) i Džermejn de Rendmi (Germaine de Randemie).



Nunjes slavila bez probelma. Twiter

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.