BORILAČKI SPORT

Zastrušujući izgled Spenser nakon što je"preživjela" meč protiv Amande Nunjes

Posjekotine i podlivi

Nunjes bila superiorna. UFC

Avaz.ba

7.6.2020

Amanda Nunjes (Nunes), UFC-ova prvakinja ovoga puta nije nokautirala svoju suparnicu, ali je zato izazivačicu pretukla gotovo do neprepoznatljivosti. Lice Felicije Spenser (Spencer) ličilo je onom Žoane Jezdrejčik (Joanne Jedrzejyczyk) nakon meča za titulu protiv Veili Zang (Weili Zhang).

Žaoana je u martu zahedno sa kineskinjom odradila najbrutalniji i najbolji meč u hostoriji ženskog MMA-a, a posljedice su bile zastrašujuće.


Spenser promijenila lični opis. UFC

Slično, ali ne u istom intezitetu, nateklo je i čelo Spenser, koja je nakon silnih batina koje je pretrpila izgledala neprepoznatljivo. Osim čela imala je posjekotine ispod oba oka, te je sudija Herb Din (Dean) u jednom trenutku pete runde morao prekinuti dvoboj kako bi ljekar provjerio jesu li posjekotine preduboke, odnosno može li nastaviti s mečem.

Već nakon treće runde fanovi su se na društvenim mrežama pitali da li bi njen ugao trebao baciti pešlir u oktagon, jer je tokom svih dotadašnjih 15 minuta djelovala poput vreće za udaranje. Isto se nastavilo do samog kraja, pa njen izgled u konačnici, nakon gotovo 100 udaraca u glavu, nimalo ne iznenađuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.