POJASNIO

Sad je kristalno jasno zašto Konor Mekgregor odlazi u penziju

Prodaja njegovog viskija dosegla je vrhunac, napravio je fantastičan poslovni potez i novac od borbi mu više jednostavno nije potreban

Konor Mekgregor: Ova igra me više ne uzbuđuje. Agencije

Avaz.ba

8.6.2020

Jedna od najvećih MMA zvijezda Konor Mekgregor (Conor McGregor) objavio je jučer odlazi u penziju. Milioni njegovih fanova smatraju kako je ovo samo još jedna u nizu njegovih šala, s obzirom na to da je Irac (31) već dva puta objavljivao povlačenje iz svijeta borbi, ali se nakon kraće pauze vraćao. 

Mediji s druge strane navode kako Mekgregor ima dobar razlog da bokserske rukavice okači o klin. Naime, prodaja njegovog viskija dosegla je vrhunac, napravio je fantastičan poslovni potez i novac od borbi mu više jednostavno nije potreban.

Tu je teoriju potvrdio i prvi čovjek UFC-a Dana Vajt (White).

- Prodaja njegovog viskija ide fenomenalno. Mislim da ruši rekorde u posljednje vrijeme i novac od borbi u oktogonu mu neće biti potreban uskoro - rekao je Vajt. 

- Konor obožava borbu, lud je za ovim sportom i jednostavno je nevjerojatan borac. I sad kad je objavio da ide u penziju, nema razloga za zabrinutost, samo da neka nastaviti raditi svoj posao s viskijem - dodao je Vajt.

Nakon svega se oglasio i sam Mekregor, te pojasnio svoju najavu o penzionisanju.  


View this post on Instagram

Stay Ready..

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

- Ova igra me više ne uzbuđuje, to je sve. Sve ovo čekanje, ništa se ne događa. Gledam koje su mi opcije za protivnike i trenutno nema nikog zanimljivog. Ništa me više ne uzbuđuje. Postalo mi je dosadno. Gledam borbe i jednostavno se više ne uzbuđujem. Ne znam je li to zbog izostanka navijača, ne znam zašto, ali nije mi više to to... - rekao je on.

Mekgregorovo bogatstvo se procjenjuje na oko 200 milijuna dolara. U penziju odlazi s omjerom od 22 pobjede i tek četiri poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.