PROZIVKE UOČI MEČA

Poturak poručio Kemaju: Budi spreman za krevet, ponijet ću ti jastuk

Kemajo je na svom Facebook profilu najavio borbu Poturak mu je poručio "da se bori do zadnje kapi krvi"

Dževad Poturak. Avaz

Avaz.ba

8.6.2020

Dževad Poturak će se 22. avgusta u Sarajevu boriti protiv Francuza Fredija Kemaja (Freddy Kemayo). Borba će biti održana u okviru "King of kings" (KOK) organizacije, a pobjednik će podići pojas prvaka svijeta. 

Bez sumnje da se radi o jednom od najvećih borilačkih događaja kod nas, a pred Portukom nije nimalo lak izazov.

Uoči borbe počela su međusobna prozivanja dva borca.

- Zbog situacije (korona) u kojoj se nalazi cijeli svijet moramo pomjeriti datum svjetske manifestacije KOK WGP Sarajevo za 22. august. Nadam se da će se stanje normalizirati za koji dan i da će prvaci početi jako trenirati te doći na ovaj turnir maksimalno spremni - napisao je Poturak svojoj zvaničnoj Facebook stranice.

Poturak je prošle godine u julu osvojio titulu evropskog prvaka KOK organizacije nakon pobjede nad Albancem Dritanom Barjamajom, a nakon toga bio je bolji i od Nijemca Kirila Bulera (Kirilla Bullera). Sada ga očekuje borba protiv Francuza koji je tokom karijere upisao pobjede protiv Stefana Leke, Petera Aertsa i Sergeja Laščenka.

Kemajo je na svom Facebook profilu najavio borbu Poturak mu je poručio "da se bori do zadnje kapi krvi", a Kemayo mu je odgovorio da će ga nokautirati.

Potom se na zvaničnoj Facebook stranici oglasio i Poturak, a Kemayu je poručio:

- Padaš... Budi spreman za krevet, ponijet ću ti jastuk. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.