BORILAČKI SPORT

Kako je pukla ljubav sa UFC-om: Mekgregor je odbio meč protiv Fergusona

Frustriran je zbog svega, kaže Vajt

Mekgregor: Želi meč, ali drugi ima prednost. Forbes

Avaz.ba

9.6.2020

Konor Mekgregor (Conor McGregor) najavio je kako završava MMA karijeru, ali čini se da se ne radi o pukoj dosadi dok čeka mečeve, kako je objasnio. Prvi čovjek UFC-a Dena Vajt (Dana White) odlučio je da otvori dušu i iznese svoje viđenje situacije.

Kako je rekao Konor je odbio priliku da uskoči u meč s Tonijem Fergusonom (Tony) kao zamjena za Habiba Nurmagomedova koji je morao otkazati nastup na u maju održanoj UFC 249 priredbi. 

Tada je, podsjetimo, tu priliku objeručke prihvatio Džastin Gejči (Justin Gaethje) koji je potom savladao Fergusona, osvojio privremeni pojas i izborio veliki susret s aktuelnim prvakom iz Dagestana.

On se želi boriti s Gejčijem, a Gejči je upravo pobijedio i izborio meč s Habibom. Konor je imao priliku uskočiti na to mjesto ako neko od Habiba i Tonija otpadne iz kombinacije. No, on je rekao "Ja nisam zamjenski borac i neću to učiniti". Da je prihvatio taj meč, sad bi bio u dobroj poziciji. Dobru poziciju sada ima Gejči. Konor je frustriran zbog svega što se događa, jer ne može dobiti ono što želi, naglasio je Vajt. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.