BORILAČKI SPORT

Sprema se okršaj dva diva, obojica gube kilograme

Holu za sada bolje ide

Hol: Ima 33 kilograma manje. Instagram

Avaz.ba

13.6.2020

Englez Edi Hol (Eddie Hall) i Islanđanin Hafthor Julius Bjornson (Bjornsson) već se neko vrijeme pripremaju za bokserski meč, a "najjači muškarci na svijetu" skidaju kilograme. Zasad je impresivnija Holova transformacija.

Borba od 400 kilograma "žive vage" ipak se neće dogoditi jer su njih dvojica u žestokom procesu skidanja kilograma. Trebali bi se sukobiti u ringu u bokserskom meču 2021. godine, a pripreme za sada idu i više nego dobro.


Bjonson: Imat će prednost i u visini. Instagram

Hol je na 2017. godine imao 196 kilograma, a danas ima 33 kilograma manje i tijelo mu je u potpunosti drukčije oblikovano. No, tu ne namjerava stati te će do 2021. dodatno skidati kilograme i ko zna u kakvom ga izdanju možemo očekivati u ringu s obzirom na to da mu s druge strane stoji islandska "planina".

A nije ni njegov protivnik ništa lošiji na tom putu jer je s početnih 206 kilograma stigao na 188. No, 206 centimetara visoki Islanđanin sigurno će imati prednost u visini i težini u spomenutom meču, a s obzirom na način treninga, mogao bi biti i spremniji na više rundi od Edija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.