BORILAČKI SPORT

Fjuri više ne sarađuje s čovjekom označenim kao trgovac oružjem i drogom

Konačno su ga uspjeli nagovoriti

Fjuri i Kinahan: Kraj saradnje. Instagram

Avaz.ba

24.6.2020

Tajson Fjuri (Tyson Fury) više neće sarađuvati s kontroverznim Danielom Kinahanom i ovaj Irac neće više učestvovati više u razgovorima oko mečeva aktuelnog WBC-ovog prvaka, piše "Fight site".

Vijest o izostavljanju Kinahana, koji se posljednjih sedmica spominjao kao Fjurijev savjetnik u pregovorima za potencijalni susret s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua), potvrdio je u razgovoru za "Telegraph Sport" slavni promotor Bob Arum, obzorom da će upravo on sa svojim "Top Rank" od sada voditi glavnu riječ u Fjurijevo ime. 

"Za vikend sam imao puno razgovora s Tysonom Furyjem i obojica smo odlučili da ćemo ja, Top Rank i Fury voditi brigu oko svih pregovora za sve njegove borbe u budućnosti. Bilo da se tu radi o Joshui, Wilderu ili nekom trećem. Već smo informirali Eddieja Hearna o tome. On zna kome se treba obratiti za pregovore. Tyson i ja smo vodili dugačke pregovore o svemu tome i ovako će sada stvari funkcionirati u budućnosti."


Top Rank sada vodi pregovore. Arhiv

Podsjetimo, brojni su irski i engleski mediji izvršili veliki pritisak na Fjurija nakon što se javno zahvalio Kinahanu kod objave uspješnih pregovora s Džošuinim timom, a čak se oglasio i irski premijer.

Inače, o Kinahanu se raspravljalo i u irskom parlamentu što vam samo po sebi govori koliko je on vruća tema u toj državi. Radi se o kontroverznom Ircu koji trenutno živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On je i jedan od osnivača MTK Globala, menadžerske agencije koja zastupa Fjurija, a Visoki sud u Dublinu upravo je njega naveo kao ključnu osobu u organiziranom kriminalu vezanom uz trgovinu drogom i oružjem. Povezuje ga se i s likvidacijom 18 osoba, a FBI ga je stavio na listu zabrane ulaska u SAD pod opaskom - narkoterorist.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.