IN MEMORIAM

Preminuo otac Habiba Nurmagomedova od posljedica koronavirusa

ako javljaju ruski mediji, Abdulmanap je izgubio borbu za život, a vijest je potvrdio i Razman Kadirov, predsjednik Čečenije

Abdulmanap Nurmagomedov. Društvene mreže

Avaz.ba

3.7.2020

Abdulmanap Nurmagomedov (57), otac slavnog borca Habiba (Khabiba), preminuo je danas od posljedica zaraze koronavirusa i srčanih problema koje je imao još od sredine maja.

Kako javljaju ruski mediji, Abdulmanap je izgubio borbu za život, a vijest je potvrdio i Razman Kadirov, predsjednik Čečenije, koji je dobar prijatelj porodice Nurmagomedov. 

Abdulmanap je u maju hitno prebačen u bolnicu u Moskvi, gdje je bio u indukovanoj komi u dva navrata, a imao je i operaciju srca... Prethodno je - 25. aprila, primljen u bolnicu u Mahačkali sa sumnjom na upalu pluća. Kasnije je objavljeno da je pozitivno testiran na koronavirus i da se liječi u moskovskoj bolnici. 

Ruski mediji su ranije pisali kako su Abdulmanap loše liječili u Dagestanu, da je došlo do komplikacije i na kraju nije uspio da se izvuče.

Podsećamo, porodicu Nurmagomedov je u prethodnih nekoliko mjeseci "pokosio" koronavirus od kojeg je preminulo nekoliko članova te familije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.