ČEŠKA

Predstavljen novi borilački sport: Brutalni okršaji na parkingu po uzoru na "Street Fighter"

Riječ je o projektu češke MMA promocije I am Fighter

The Streetfighter. Screenshot

Avaz.ba

28.7.2020

Iz Češke nam dolazi nova verzija borilačkog sporta nazvana jednostavno "Streetfighter".

Riječ je o projektu češke MMA promocije I am Fighter (IAF), koja je do sada odradila dvije, takoreći, normalne MMA priredbe. Budući da ovo što su napravili u parking garaži teško možemo nazvati normalnim, ali teško se oteti dojmu kako je zanimljivo i intrigantno, iako će mnogi reći besmisleno.

IAF Streetfighter zapravo izgleda kao standardni MMA, s tim da je trajanje jedne runde tri minute, kao u amaterskom MMA-u, te da je borilište kvadratnog oblika postavljeno usred parking garaže. Gledaoci se nalaze odmah uz ogradu, a borilište je ograđeno vrećama za hrvanje i grappling. Grafika koja ide uz borbe i način najave boraca približna je onome što bi zapravo trebao biti uzor, legendarnoj igri "Street Fighter". Iz promocije su se potrudili sport ukratko predstaviti.

Kakva je budućnost ovakvog izdanja borbi teško je zaključiti, ali već po objavljenim materijalima se može zaključiti kako su organizatori puno toga uložio u ovo te kako se nadaju da bi mogli napraviti dobar posao. Borbe na ovakav način djeluju sirovije i brutalnije, no mnogi će reći kako ih to udaljava od sporta i onoga što bi trebao predstavljati. Unatoč tome, interes u Češkoj je velik i borilački klubovi već traže mjesta za svoje borce na idućim priredbama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.