BORILAČKI SPORT

Drama u UFC-u: Borkinja ostala bez svijesti, hitno smještena u bolnicu

Tokom pregleda ostala bez svijesti

Kaldervud: Trenutno u bolnici. AFP

Avaz Sport

2.8.2020

Na težak i neočekivan poraz, koji je doživjela u borbi protiv Dženifer Maije (Jennifer), Džoana Kaldervud (Joanne Calderwood) povezala je i dramatičnu situaciju koja se dogodila u svlačionici, prenosi "Fightsite".

Tokom ljekarskog pregleda nakon borbe, Džoana je pala u nesvijest, puls joj je izrazito pao te je hitno hospitalizirana. Sada je dobro, ali situacija je na prvu bila izuzetno šokantna i teška. 

- Ona je sada dobro. Bila je na pregledu kada je samo klonula i ostala bez svijesti, nakon čega je na nosilima odvezena u bolnicu. Putem tamo puls joj je drastično pao, ali sada je dobro. Budna je i pri svijesti u bolničkoj sobi, poruka je koju je medijima poslao njen menadžer. 

S njom je inače cijelo vrijeme bio njen trener i zaručnik Džon Vud (John Wood), a Kaldervud je porazom u ovoj borbi na UFC Fight Nightu u Las Vegasu ostala bez statusa izazivačice, koji je već bio njen, ali u nedostatku nastupa odlučila je prihvati poziv boriti se kao zamjenska protivnica.  Inače, izgubila je polugom na ruci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.