UFC 174

Luis nokautirao Olejnika, Vajdmen jednoglasnom odlukom slavio protiv Ahmedova

Mnoštvo sjajnih borbi u Las Vegasu

Luis: Nokaut u drugoj rundi. AGENCIJE

A. V. / Avaz.ba

9.8.2020

Derik Luis (Derrick Lewis) nokautirao je Alekseja Olejnika na startu druge runde glavne UFC FN 174 borbe, piše Fight Site.

Luis je upisao novu pobjedu kojom je potvrdio četvrto mjesto na ljestvici izazivača UFC-ove teške kategorije, ali je isto tako postao borac s najviše ostvarenih nokauta u povijesti te divizije, ostavivši iza sebe Kejna Velaskeza (Cain Velasquez) i Džuniora Dos Santosa (Junior Dos Santos). Vrlo važnu pobjedu ostvario je i Kris Vajdmen (Chris Weidman) u sunaslovnoj borbi UFC Fight Night 174 priredbe, ali krenimo redom.

Derik Luis i Aleksej Olejnik fanovima su ponudili vrlo zanimljivu prvu rundu, koja je sadržavala većinom grepling nadmudrivanje. Prvi je borbu na pod odveo Luis, ali nije uspio puno toga raditi iz gornje pozicije, budući da se pazio Olejnikovog ezekiel gušenja. Sredinom runde Rus radi tranziciju i on završava u gornjoj poziciji te kreće raditi na gušenju. Nije bio daleko, ali Luis je ipak rukom uspio zatvoriti puni hvat, da bi nakratko opet on završio u boljoj poziciji, no Olejnik još jednom sjajnim kretanjem završava na Luisu. Tako ostaje do kraja runde, budući da više od toga nije uspio. Već na početku druge runde, Luis je borbu završio. Krenuo je na udarac koljenom koji nije pronašao metu, ali zato ju je pronašao desni kroše koji je na to povezao. Njime je Olejnika poslao na pod, a tamo serijom snažnih udaraca doveo do prekida borbe. 15. je to pobjeda Luisa u teškoj kategoriji te ukupno 11. nokautom, što je od sada rekord divizije.

Veliki pobjednik je i Kris Vajdmen, nakon 15 minute teške borbe protiv Omarija Ahmedova (Akhmedov). U prvoj rundi vidjeli smo dominantnog Krisa čije je hrvanje bilo preveliki problem za Ahmedova. Akcije nije bilo previše, ali dovoljno za sigurnu Vajdmenovu rundu. Jednako je tako bivši prvak nastavio u drugoj rundi, no sredinom iste Akhmedov dolazi u gornju poziciju na podu i stvara Vajdmenu probleme sve do kraja runde. Očito izjednačivši situaciju, Ahmedov je imao namjeru nastaviti isto u posljednjoj rundi, ali Wajdmen je to krasno anulirao te ponovno on bio taj koji odvodi okršaj na pod, a onda je sjajnom kontrolom priveo borbu kraju za svoju pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, ujedno tek drugu pobjedu u posljednjih sedam borbi.

Deren Stjuart (Darren Stewart) uspio je iskoristiti kiks kakav je protiv njega napravio Maki Pitolo te je tijekom rušenja uhvatio vrat svog protivnika u giljotinu i prisilio ga na tapkanje. Jana Kunitskaja (Yana Kunitskaya) taktički je odradila borbu protiv Julije Stoliarenko za čistu pobjedu, dok je Beneil Dariuš (Dariush) autor najljepšeg poteza priredbe. Skot Holcmen (Scott Holtzman) izdržao je puno toga unutar prvih četiri i pol minute borbe, no kružni udarac rukom bilo je nešto na što je istog trenutka završio na podu. Bilo je jasno kako je potpuno izgubio pojam o tome gdje se nalazi i sudac je vrlo smisleno prekinuo okršaj.

Tim Mins (Means) savladao je Laurena (Laurean) Staropolija u glavnoj borbi uvodnog programa, koji je donio i tri prekida. Kevin Holand (Holland) nokautirao je Hoakina Baklija (Joaquin Buckely) u trećoj rundi, Endru Sančez (Andrew Sanchez) je isto napravio Velingtonu (Wellington) Turmanu u prvoj, dok je Gevin Taker (Gavin Tucker) na predaju u trećoj rundi prisilio Džastina Džejnesa (Justin Jaynes). Nasrat Hakparast (Haqparast) odlukom je savladao Aleksandra Munjoza (Alexander Munoz), a na isti način su još pobjede ostvarili Youseff Zalal protiv Petera Barretta te Irwin Rivera protiv Alija AlQaisija. 


UFC Fight Night 174 - Rezultati

Derik Luis def. Aleksej Olejnik - TKO (R2 0:21)

Kris Vajdmen def. Omari Ahmedov - jednoglasna sudijska odluka

Deren Stjuart def. Maki Pitolo - SUB (R1 3:41)

Jana Kunitskaja def. Julija Stoliarenko - jednoglasna sudijska odluka

Beneil Dariuš def. Skot Holcmen - KO (R1 4:38)

Tim Mins def. Laureano Staropoli - jednoglasna sudijska odluka

Kevin Holand def. Hoakin Bakli - TKO (R3 0:32)

Nasrat Hakparast def. Aleksander Munjoz - jednoglasna sudijska odluka

Endru Sančez def. Velington Turman - KO (R1 4:14)

Gevin Taker def. Džastin Džejnes - SUB (R3 1:43)

Jusuf Zalal def. Piter Baret - jednoglasna sudačka odluka

Irvin Rivera def. Ali Alkaisi - podijeljena sudačka odluka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.