OKTAGON

Pobijedi li Gejčija, Habib se oprašta borbom koja će odrediti najboljeg svih vremena

Želi u penziju s omjerom 30-0

Nurmagomedov: Prvo protiv Gejčija. Arhiv

Avaz Sport

25.8.2020

Potencijalni meč Habiba Nurmagomedova i Džordža Sent Piera (Georges St-Pierre) gotovo pa svakodnevno jedna je od glavnih tema u borilačkim krugovima, a iste se ovih dana dotakao i trener neporaženog Dagestanca Javijer Mendez (Javier). 

Glavni trener u slavnom AKA-u uvjeren je da bi spomenuti okršaj prekinuo sve rasprave i konačno odredio najvećeg borca u povijesti MMA-a, a čini se, barem po njegovim izjavama, da taj susret još uvijek ne možemo otpisati.

I ja i Habib dijelimo to mišljenje. Mislim da će onaj koji pobijedi GSP-a postati najbolji svih vremena, rekao je Mendez, prenosi "Fight site". 

Više se puta pisalo o Habibovoj želji da se u penziju ide  s 30-0 omjerom, a zna se i kako su on i njegov pokojni otac Abdulmanap oduvijek kao meč iz snova zamišljali onaj s legendarnim Kanađaninom.

No, bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji danas uživa u zasluženoj penziji, a posljednji meč imao je u novembru 2017. godine kada je nakon četiri godine duge pauze porazio Majkla Bispinga (Michael). S druge strane, Nurmagomedov već ima dogovoren idući meč i on će 29. pobjedu u karijeri loviti 24. oktobra u sudaru s opasnim Džastinom Gejčijem (Justin Gaethje).

Pobjedi li Gejčija, Habib mogao još jednom zatražiti meč s GSP-om i, ako mu se želja ispuni, nakon toga objaviti kraj karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.