BORILAČKI SPORT

Tajsonov tim ne isključuje borbu za titulu svjetskog prvaka

Legendarni Tajson je pojačao intenzitet rada i dnevno trenira od šest od osam sati

Majk Tajson. Agencije

Avaz Sport

21.9.2020

Egzibicioni bokserski meč u kojem će snage odmjeriti Majk Tajson (Mike Tyson) i Roj Džons Junior (Roy Jones Jr.) na programu je 28. novembra.

Prema posljednjim informacijama, legendarni Tajson je pojačao intenzitet rada, dnevno trenira od šest od osam sati, a na taj način je podgrijao priče i špekulacije, da će se nakon egzibicije koja slijedi, Tajson pokušati boriti i za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Ovu priču je realnosti još više približio trener Majka Tajsona, Rafael Kordeiro (Cordeiro), koji spada u grupu najvećih autoriteta u svijetu profesionalnog boksa.

- Mislim da Majk može mnogo, može se boriti i za titulu prvaka svijeta. Svi koji misle da je to nemoguće, griješe, u zabludi su. Gledam ga svaki dan, radim s njim i vidim kakav je. Mislim da najbolje tek dolazi. Spreman je i snažan, njegova tehnika borbe je specifična. Mislim da bi se mogao spremiti za Fjurija, Džošuu ili Vajldera - rekao je Kordeiro za “The Ring” i nastavio:

- Fjuri, Džošua u Vajlder za sada ne razmišljaju o Tajsonu kao potencijalnom rivalu. To im izgleda nerealno, ali mislim i vjerujem da bi uskoro mogli promijeniti stav. Naravno sve zavisi od Tajsona. Iskreno, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi pokušao da stigne do šampionskog pojasa. Drugim riječima, nema šta izgubiti u eventualnom duelu, a može ispisati još jednu stranicu historije - rekao je Kordeiro.

Majk Tajson je najmlađi svjetski prvak u teškoj katregoriji, a posljednju borbu imao je prije 15 godina, kada je izgubio od Kevina Mekbrajda (McBride).

Sada je fokusiran na egzibicioni meč koji slijedi, a da li će nakon toga uslijediti borba za svjetsku titulu, ostaje da se vidi. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.