BORILAČKI SPORT

Julija Pajić: Uvijek će uz mene biti i zastava BiH

Potpisala za veliku organizaciju Bellator

Pajić: Slijede nova iskušenja. Facebook

Piše: N. D. / Avaz.ba

23.9.2020

Julija Pajić, MMA borkinja koja je rođena u Frankfurtu i živi u Njemačkoj, nakon nekoliko zapaženih nastupa u ovom sportu, stiže u jednu od najjačih svjetskih organizacija. Juliji je otac iz Tuzle, a majka je Crnogorka, a voli naglasiti kako joj je Balkan u krvi te da je pola Bosanka, a pola Crnogorka.


Prva žena

Pajić će u budućnosti imati borbe u svjetski poštovanoj organizaciji Bellator, pa će tako ona postati prva žena bosanske krvi kojoj je to pošlo za rukom.

– Veliki je izazov, ali želim ići na viši nivo. Moj trener Amir Sadiković i ja radimo dobro i spremna sam za nove izazove. Mislim da mogu puno toga napraviti i u Bellatoru, kaže Pajić za „Avaz“.

Pajić je rekla kako jako voli BiH i da voli doći na ove prostore. Što se tiče Bellatora, čini se da će i pored toga što nije naša državljanka, opet pokazivati svoje porijeklo.


Trener Sadiković i Julija Pajić. Instagram

Nešto u srcu

– Kao i do sada, zastave BiH i Crne Gore uvijek su uz mene. Ni u Bellatoru se ništa neće promijeniti bez obzira pod kojom zastavom zvanično budem nastupala. To je nešto što je u mome srcu i to ništa ne može izbrisati, kaže MMA borkinja.

Treba naglasiti da velike zasluge za razvoj Pajić snosi njen trener Sadiković. On je čovjek koji je vjerovao u nju, kada su neki drugi dizali ruke. Put je tek počeo, a oboje se nadaju da će Julija još mnogo napredovati.

Gleda je kao kćerku

- Ono što ja radim jeste nešto što niko ne radi sa svojim borcem, a ja Juliju ne gledam samo kao takmičarku. Ona je kao moja kćerka. Naravno, ne bi uspjeli bez pomoći nekih ljudi. Tu je Krešimir Merčep trener koji je radio na početku s nama, tu je Dražen Forgač glavni trener ATT Zagreb i njegovi pomoćnici Saša Drobac, Sabit Handenagić i Stipe Todorić. 

Treba pomenuti i Bojan Mihajlovića, predsjednika SBC orgenizacije koji nam puno pomaže i koji je Juliji omogućio prve profesionalne borbe. Sve ovo ne bi bilo moguće ni bez ljudi iz našeg kluba u Frankfurtu MMA Spirit, kaže trener Sadiković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.