"MALI ŠTA TI HOĆEŠ"

Mekgregor objavio sporne prepiske s Vajtom, nije mu se svidjelo šta mu je šef UFC-a rekao

Dopisivali su se prije izbijanja pandemije i Mekregor traži borbu u Los Anđelesu

Posljednja Mekgregorova borba bila je u januaru ove godine. Arhiv

Avaz Sport

26.9.2020

Konor Mekgregor (Conor McGregor) je u petak uveče u nekoliko poruka na Twitteru objavio prepisku s Dejnom Vajtom (Dana White) u vezi sa njegovom sljedećom borbom, prij nego što je objavio da se penzionisao.


Irac je objavio poruke iz februara u kojima sa šefom UFC-a pregovara o datumima i lokacijama, ali mu se nije svidjelo ono što mu je Vajt rekao. Dopisivali su se prije izbijanja pandemije i Mekregor traži borbu u Los Anđelesu. Vajt mu nudi samo San Francisko, što Mekgregor naziva "sra***", prenosi Index.hr.


 Mali, šta ti želiš? - pita ga Vajt, a Mekgregor odgovara:

- Želim da se borim.

Irac je ponudio da se s Dijegom Sančezom bori u Dablinu, što je nazvao spektaklom da bi ga Vajt upozorio da bi u tom slučaju njihovi promoteri izgubili licence zbog pravnih zavrzlama.

 Ko je sljedeći? Gdje? Kad? Hajde da to dogovorimo. Reći ću mojima da te nazovu - piše Mekgregor.

- To želiš? Moji ljudi će te odmah pozvati - odgovara Vajt da bi Mekgregor odustao nakon što je saznao da bi se borba trebala da se održi u julu, a ne u maju kao što je on želio.


Mekgregor je u seriji "twittova" sinoć objasnio da je on insistirao na borbi, ali da je odustao od svega nakon što mu je Vajt, poslije izbijanja pandemije, rekao da mora da pričeka do povratka publike zbog velikih prihoda.


- Svejedno, sad je gotovo. Koga boli ku***? Moj sljedeći protivnik je Mani Pakjao (Manny Pacquiao) na Bliskom istoku - objavio je Mekgregor uz komentar da će mu biti čast boriti se s dva najveća borca modernog doba.


Konor Mekgregor tako je najavio mogući povratak u boks nakon 2017. godine i meča s Flojdom Mejvederom koji je izgubio na bodove. Irac je u zadnje vrijeme na Instagramu objavljivao snimke bokserskih treninga, pa je MMA zajednica zaključila da nije nemoguće da se ponovno pojavi u ringu.


Mekgregorova borba s Pakjaom, jednim od najboljih boksera svih vremena u lakšim kategorijama, spominjala se i ranije, a TMZ je pre nekoliko nedelje pitao Vajta što misli o tome.


- Ne zanima me to sr*** - odgovorio je.


No, šef UFC-a ove sedmice je izjavio da se raspituje o opcijama u boksu i da će "uskoro objaviti nešto veliko" što se sad povezuje s Mekgregorom najavama u novom bokserskom meču.


Posljednja Mekgregorova borba bila je u januaru ove godine kad je tehničkim nokautom pobijedio Donalda Keronea. Od tad pokušava da dogovori novu borbu, da bi u junu objavio da odlazi u penziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.