DŽUDO KLUB ON 1

Rezultati ne izostaju ni u ovim teškim vremenima

Pod vodstvom trenera Karima Hebiba na zvaničnim prvenstvima BiH osvojili su po četiri zlatne i srebrene medalje, te tri bronzane

G. Š.

Ženska ekipa Džudo kluba ON 1

Foto: Avaz


Takmičari Džudo kluba ON 1 i u novoj sezoni nastavili su da bilježe odlične rezultate. I dok se brojni sportisti u vrijeme pandemije koronavirusa žale na vrlo zahtjevne uslove i ograničene mogućnosti za rad, takmičari Džudo kluba ON 1 su to iskoristili kao dodatni motiv i ostvarili izuzetan uspjeh na domaćoj sportskoj sceni. 

Pod vodstvom trenera Karima Hebiba na zvaničnim prvenstvima BiH osvojili su po četiri zlatne i srebrene medalje, te tri bronzane, što je sjajan bilans uspjeha u 2020. godini, posebno ako se uzme u obzir da je ostvaren sa samo jednim dijelom takmičara. 

Da se danas o ON 1 piše u superlativima, uz trenere, pobrinuli su džudisti: Narin Handan, Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Emin Borušić, Ali Handan, Din Karišik, Mustafa Hebib, Amor Bihorac i Bakir Gobeljić.

U ovom kolektivu su posebno ponosni iz razloga što su uspješni takmičari njihovi proizvodi. Pojedini klubovi uglavnom svoj uspjeh postižu sa malim brojem svojih, a znatno većim brojem takmičara koji dolaze sa strane, kao već formirani. No, u ON 1 to nije slučaj. Svi rezultati su plod marljivo i dugogodišnjeg rada sa takmičarima koji su tu od najmlađih dana.

U klubu je kao direktor inače i Adnan Hadžić, bivši karatista i osvajač svjetskih i evropskih medalja, koji je svoje znanje crpio od Suada Ćupine.

  • Muška ekipa Džudo kluba ON 1

    Muška ekipa Džudo kluba ON 1

    Foto: Avaz


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na