OKTAGON

Stojnić: Spreman sam, raznijet ću Vladimira Toka

Stojnić: Treniram s najboljim borcima svijeta u svome matičnom klubu. Arhiv

Piše: G. Š.

24.10.2020

Naš MMA borac Denis Stojnić 31. oktobra ima meč s iskusnim borcem Vladimirom Tokom, koji živi i bori se pod njemačkoj zastavom, ali je ruskih korijena.


- Već osam mjeseci se spremam za bilo kakav meč, KSW sam trebao da imam početkom ove godine, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazan meč s poljskim borcem, rekao je Stojnić te dodao: 


Sada sam dobio ponudu da radim meč s Tokom i prihvatio sam ga odmah. Nadam se da opet neću biti peh, odnosno da se u Njemačkoj sve zatvori za sedam dana. Zato nisam želio da se oglašavam do samog vaganja koje će biti u petak.


Tok je do sada imao 46 pobjeda (19 nokautom), te 12 poraza. Visok je 188 centimetara i ima 110 kilograma.


Mogu samo reći da sam spreman i da ću svoga protivnika raznijeti. Treniram s najboljim borcima svijeta u svome matičnom klubu "Golden Glory-Hemmers Gym" i "Ruthelss-Phantom MMA Gym", ističe Stojnić. 


Pored televizijskog prijenosa njemačkoga "Run sporta", naši građani će ovaj meča iz Dizeldorfa moći da prate na FACE TV. 


- Meč se, nažalost, održava bez publike, kao što to trenutno rade druge MMA organizacije. Hvala mome menadžeru Ivanu Dijakoviću za ovo učešće, a s poslije slijedi KSW ili možda još neke druge organizacije. Ponovit ću, nadam se da se neće pogoršati epidemiološka situacija u Njemačkoj i da ću konačno imati meč koji već dugo želim. Hvala svim Bosancima i Hercegovcima na podršci. Ovaj meč ću posvetiti našem napaćenom narodu koji prolazi kroz najgore stvari već 30 godina, zaključio je Stojnić.

Plakat za borbu. EMC

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.