BRUKA

Neviđen skandal u ringu, Bošnjak pet puta rušio protivnika, pa sudije dale pobjedu Nijemcu

Dozvoljavalo mu se svaki put da se oporavi i vrati u meč

Njemačka: Protivniku sudija nije brojao. Printscreen

N. D.

26.10.2020

Najbolje rangirani bh. profesionalni bokser Džemal Bošnjak (prema uglednom "BoxRecu"), proteklog vikenda je imao meč u Njemačkoj gdje mu je protivnik bio neporaženi Husein Muhamed (Hussein), borac koji nastupa pod njemačkom zastavom. 

Meč je održan u maloj dvorani bez prisustva publike zbog pandemije koronavirsa, a očigledno je to Nijemcima poslužilo da naprave pravu lakrdiju. Čak pet puta je Muhamed bio na podu, Bošnjak je bio sjajan, a na kraju je njemački predstavnik pobijedio odlukom sudija.

O skandalu neviđenih razmjera, pišu i njemački mediji, naglašavajući da se konačno mora stati u kraj borcima koji po svaku cijenu žele "nulu". Radi se o neporaženim bokserima koji uz pomoć promotorskih kuća plaćaju protivnike da padnu, ali i sudije imaju udjela, kako bi bokseri imali perfektan skor i napredovali na listama.

U Bošnjakovom timu su zgroženi onim što se desilo momku koji nikada nije birao protivnike i koji je pošteno došao do pobjede i puno prije sudijske odluke. Tako su podijelili snimak, na kojem se vidi kako Bošnjak Muhameda dva puta ruši, a Nijemcu se daje vrijeme da se oporavi i nastavi meč. Jasno, nakon što sudija izbroji do 10 meč bi trebao biti prekinut, ali ovog puta to nije bio slučaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.