POVRATAK LEGENDI

Manje od mjesec dana do Tajsonovog meča: U mnogo boljem stanju sam od mnogih boraca

Od sinoć su poznati i vrijeme i mjesto održavanja spektakularnog meča

Tajson: Sada mnogo bolje pazim na tijelo, a posebno um. Arhiva

G. Š.

30.10.2020

Jedan od najkontroverznijih, ujedno i najboljih teškaša svih vremena, Majk Tajson (Mike Tyson) definitivno se vraća u ring. Sredinom godine najavljena egzibicija sa još jednom živom legendom plemenite vještine, Roj Džonsom juniorom (Roy Jones Jr.) ipak će biti održana, A od sinoć su poznati i vrijeme i mjesto održavanja spektakularnog meča.


Dva veterana

Kako je zbog pandemije prvi datum, to jeste 12. septembar morao biti odbačen, sačekalo se da se vidi da li će i kada uopšte moći da se odigra to veče borbi gdje je glavna upravo ova. I sada se zna da će to biti 28. novembra u Stejpls centru, domu aktuelnih NBA šampiona, LA Lejkersa.


Dva veterana koji zajedno imaju 105 godina (Tajson 54, Džons 51) odlučili su tokom "lok-dauna" da konačno urade ono što im nije uspjelo dok su lomili konkurenciju tokom posljednje decenije prethodnog milenijuma. Da se konačno ukrste u magičnom četvorouglu.


- To što smo obojica pedesetogodišnjaci ništa ne znači. Mogu vam reći da sada mnogo bolje pazim na tijelo, a posebno um, i mislim da sam u mnogo boljem stanju od mnogih boraca, poručio je Gvozdeni Majk.


I on i Roj Džons su veoma ozbiljno shvatili ovaj izazov, iako nema ni takmičarski ni "monetarni" karakter, pa su uspjeli da se vratu dobre forme, čak impresivne s obzirom na to koliko se nisu borili. To rade ovaj put jednostavno iz prestiža i ljubavi prema sportu, zbog čega su uostalom i stavili rukavice na ruke kao klinci. Kada je cilj jasan, a namjera čista tada se prave najbolje stvari. Vjerujemo da će tako biti i posljednjeg vikenda predstojećeg novembra u Los Anđelesu.

Prihod ide u humanitarne svrhe

Tajson je imao 58 profesionalnih mečeva, na 50 je pobijedio od čega 44 puta prije posljednjeg gonga. Njegov rival ima 66 pobjeda iz 77 borbi, od čega je 47 završio nokautom. Njihovo odmjeravanje je ograničeno na osam rundi.


Sav prihod od spektakla u Stejlps centru, gdje nažalost neće biti dozvoljeni gledaoci na tribinama, doći će od TV i reklama i ići će u humanitarne svrhe, a organizovao ga je Tajson sa porodicom. Stoga mu se pridružilo nekoliko tamošnjih zvijezda, pa će tako dvostruki pobjednik u zakucavanju na NBA Ol-star susretima, Nejt Robinson ući u ring protiv Youtube zvijezde, Džejka Pola... - prenosi Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.