PROFI BOKS

Fjuri za narednog protivnika izabrao čovjeka koji je uspavao Džošuu

Dobio rok da prihvati ugovor

Fjuri: Ponovo u Velikoj Britaniji. Arhiv

N. D.

2.11.2020

Nakon što su neko vrijeme kombinirali s nekoliko imena potencijalnih protivnika, Tajson Fjuri (Tyson Fury) i njegov tim odabrali su boksera koji će mu se 5. decembra suprotstaviti u njegovom prvom meču na britanskom tlu još od ljeta 2018. godine. To će biti neporaženi njemački bokser, Agit Kabajel (Kabayel), koji je od prvog trenutka najbolje kotirao, piše "Fightsite".

Meč je potvrdio Fjurijev britanski promotor, Frenk Voren (Frank Warren), koji je rekao kako su dozvolili bokseru da sam odabere protiv koga će u ring. On nije kalkulirao nego je odabrao momka koji ga može staviti na dobar test, kakav mu je svakako potreban prije ogleda s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua). 

- Dali smo Tajsonu boksera kojeg je on htio, a to je Kabajel. On sad ima 24 sata da potpiše ugovor ili idemo dalje. Neporažen je i ima pobjedu protiv Dereka Čisore (Dereck Chisor). Bio je prvak Evrope i rangiran je kod WBC-a. On je taj protivnik, naravno, ako potpiše ugovor u roku koji smo mu dali, rekao je Voren za "Talksport".

Najzanimljivija priča oko Kabajela veže se upravo uz Džošuu. Naime, prošle se godine pojavila informacija kako je teško nokautirao Džošuu tokom priprema za meč protiv Džarela Milera (Jarrella Millera), a kasnije se ispotavilo njegovu zamjenu Endija Ruiza (Andy Ruiza Jr.) te da zbog toga Englez u meču protiv Ruiza nije bio onaj pravi. Nakon poraza od Ruiza, mnogi su upravo tu informaciju stavili u prvi plan, kao razlog poraza. Čak se pojavila informacija da je Džošua meč htio otkazati, ali da mu Edi Hrn (Eddie Hearn) nije dozvolio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.