BORILAČKI SPORT

Bh. borac Haris Biber nakon nove pobjede: Još jedan podstrek za dalji rad

Osjećam se dobro, zaista je mnogo toga uloženo u pripreme u proteklom periodu

Biber: Odlično izdanje. Avaz

Piše: N. D.

7.11.2020

Mladi bosanskohercegovački kik-bokser Haris Biber ostvario je značajnu pobjedu u svojoj karijeri.

Naime, Biber je u sklopu borilačke manifestacije King of Kings, KOK WORLD Series, jedne od vodećih svjetskih organizacija u kik-boksu savladao protivnika iz Srbije, Ognjena Raukovića. Takmičenje je održano u kategoriji do 75 kilograma, a nakon dva odgađanja zbog epidemioloških mjera, ipak je održano 31.10. 2020. godine u Sarajevu.

- Šest mjeseci sam se spremao za manifestaciju i borbu. Pripreme su bile zahtjevne, kako fizički, ali i mentalno s obzirom na to da se zbog pandemije koronavirusa odgađala. Prvobitno je trebalo biti održano u julu, kasnije u avgustu te je bilo potrebno formu adekvatno prilagoditi tim promjenama. U konačnici, prije nekoliko dana se održalo takmičenje i moja borba na svu sreću - rekao je Biber za „Avaz“.

Prvobitno mu je protivnik trebao biti Šiko Kvasi (Chiko Kwasi) i tima u kojem je i Badr Hari, a onda je došlo do promjene.

- Dobio nimalo lakšeg protivnika Ognjena Raukovića, koji je dao svoj maksimum i potvrdio svoje borilačke kvalitete. Veseli me što su svi gledaoci ocijenili izuzetan kvalitet naše borbe i pobijedio sam jednoglasnom odlukom sudija – zadovoljan je bh. borac.

Za ovog mladog borca, pripreme se nastavljaju, a novi mečevi se ugovaraju.

- Živimo u zahtjevnim vremenima i nadam se da će se već ugovorene borbe u narednom periodu i održati. Osjećam se dobro, zaista je mnogo toga uloženo u pripreme u proteklom periodu, a zbog novonastale situacije gotovo nikako nije bilo borbi u ovoj godini. Na početku godine trenirao sam u Nizozemskoj, nastavljam raditi po intenzivnom programu na čelu s trenerom Muhamedom Šabanovićem. Sa mnom je još moj kolega i sparing partner Sanjin Husić, a mnogo vremena provodim i s Halidom Šabanovićem, igračem Sarajeva, koji je i sam bio član mog kluba. Kada nisam na treningu ili fakultetu, onda sam sa njim - zaključio je Biber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.