PROFI BOKS

Šta se njemu dogodilo, raskinuo najveću ugovor u historiji sporta

Dela Hoja mu poželio sreću

Alvarez: Krenuo svojim putem. Twitter

N. D.

8.11.2020

Američki "ESPN" objavio je da je meksički bokser Saul Kanelo Alvarez (Canelo) raskinuo ogovor sa promoterskom kompanjom i tako ostao bez najvećeg ugovora u historiji sporta. Do raskida je došlo dva mjeseca nakon što je Alvarez objavio da će tužiti “Golden Boy Promotions” i striming platformu “DAZN” zbog nepoštovanja ugovora, a preko svojih predstavnika je zahtjevao isplatu od 280 milona dolara i raskid ugovora. 

Alvarez je ugovor potpisao 2018. godine i po njemu je za 11 borbi trebalo da inkasira 365 miliona dolara. To je u trenutku potpisa bio najveći ugovor u historiji sporta, a Alvarez je prema tom ugovoru odradio tek tri borbe.

Kanelo je osim s “Golden Boy Promotionsom”, čiji je prvi čovjek slavni Oskar de la Hola (Oscar de la Hoya), raskinuo ugovor i s DAZN-om. De La Hoja je rekao kako je “tužba riješena na zadovoljstvo svih zainteresoranih strana” i meksičkom bokseru poželio puno sreće u budućnosti. 

Istovremeno, ESPN saznaje da će se Kanelo boriti već 19. decembra, a protivnik bi trebalo da mu bude IBF prvak u supersrednjoj kategoriji Kaleb Plant (Caleb) koji ima skor 20-0.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.