BOKS

Flojd Mejveder se ponovo vraća iz penzije

Imat će borbu u februaru naredne godine

Mejveder: Posljednju borbu imao 2018. godine. AGENCIJE

A. V.

16.11.2020

Američki bokser Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) ponovo bi se trebao vratiti iz penzije.

Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. februara 2021. godine u Tokiju, ali još nije poznato ko će mu biti protivnik, prenijela je Hina.

Mejveder (43) je bio svjetski prvak u pet težinskih kategorija (super-pero, lakoj, super-lakoj, velter i super-velter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobijedio je u svih 50 mečeva, od čega je 27 dobio nokautom.

Najveću medijsku pažnju privukla su dva meča. Prvi je bio u maju 2015. u Las Vegasu, koji je nazvan "Borbom stoljeća", i u kojem mu je protivnik bio Filipinac Meni Pakjao (Manny Pacquiao). Mejveder je tu borbu dobio sudijskom odlukom.

U avgustu 2017. u Las Vegasu je boksao protiv irskog majstora mješovitih borilačkih vještina (MMA) Konora Mekgregora (Conor McGregor) i njega je dobio tehničkim nokautom. Tom borbom, u kojoj je zaradio oko 200 miliona dolara, okončao je boksersku karijeru.

No, u prosincu 2018. neočekivano se vratio iz mirovine, te je u Saitami u egzibicionom bokserskom dvoboju nakon dvije minute nokautirao japanskog kikboksera Tenšina Nasukavu (Tenshino Nasukawa), i to mu je donijelo zaradu od devet miliona dolara.

Tokom karijere je zaradio više od 800 miliona dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.