BORILAČKI SPORT

Faruk Vejo u Srbiji osvojio zlatnu medalju

Značajan uspjeh je ostvario i Ahmed Bećović

A. M.

Proglašenje pobjednika

Foto: Srpski hrvački grepling savez


Na prestižnom evropskom međunarodnom takmičenju u greplingu (slobodni stil borbe) koje se održalo u Srbiji 15. novembra ove godine i okupilo 274 takmičara, učesće su uzeli i takmičari iz BiH. 

Faruk Vejo član kluba Arena Sarajevo te predstavnik BiH osvojio je zlato u izuzetno zahtjevnoj i teškoj kategoriji -69 kg u konkurenciji 15 takmičara. Vrijedi napomenuti da je do finalne borbe Vejo sve protivnike prisilio na predaju. 

U finalu se sastao sa državnim prvakom Srbije te predstavnikom kluba Dušan Silni. Odličnu tehničku i fizičku pripremljenost demonstrirao je i u finalnoj borbu gdje je protivnika pobjedio polugom na ruci (arm bar) i tako prisilio protivnika na predaju. Način borbe te superiornost u odnosu na protivnike doveo je do toga da je Faruk Vejo na takmičenju imao najviše borbi koji su završile predajom protivnika. 

  • Vejo: U finalu se sastao sa državnim prvakom Srbije

    Vejo: U finalu se sastao sa državnim prvakom Srbije

    Foto: Srpski hrvački grepling savez


Značajan uspjeh je ostvario i Ahmed Bećović koji je također član kluba BJJ Arena. Donio je srebrenu medalju u BiH u neizvjesnoj finalnoj borbi gdje su ga dijelila samo dva poena od zlata. Zlatne medalje takmičara iz BiH pokazuju da u BIH ima itekako mladih talenata i potencijala a što treba biti prepoznato i podržano od strane svih nivoa vlasti u BiH.

NA VRH

Podijeli članak na