PROFI BOKS

Uoči Ćatićevog meča, Šendro traži sedmu pobjedu u karijeri

Protivnik će biti Nijemac Viktor Kesler

Šendro: Novi izazov. Avaz

Piše: N. D.

15.12.2020

Bh. profesionalni bokser Elvir Šendro 19. decembra imat će meč u Hamburgu. Na manifestaciji na kojoj se u ring vraća Adnan Ćatić, Šendro će biti jedna od predborbi. Mostarac koji u profi ringu sada ima šest pobjeda i bez poraza, tražit će sedmi trijumf protiv Nijemca Viktora Keslera.

- Godinu i po dana u kojima sam dosta napredovao. Šest pobjeda je odličan početak profesionalne karijere, ali naravno ne mislim tu stati. Kesler je novi izazov i tu svakako tražim novi trijumf - kaže Šendro. 

Iza njega su kvalitetne pripreme, a sve pod budnim okom najboljeg bh. teškaša Adnana Redžovića.

– On je naš najbolji borca i svakako mogu najviše naučiti. Radili smo dobro, na „oštrenju“ nekih udaraca, ali i na taktici i mislim da sam potpuno spreman za ono što me čeka. Puno mi znači Redžovićevo iskustvo – naglašava Šendro.

O protivniku Šendro baš ne priča mnogo, kako kaže, bitan je sam sebi.

- Svaki meč sam oprezan. Jasno je da on trenira za mene, kao što se pripremam ja za njega. Međutim, mislim da sam kvalitetniji borac i da ću znati iskoristiti priliku koji mi je dao Ćatićev tim – mišljenja je bh. bokser.

Nema sumnje da je pred Šendrom najveći izazov od ulaska u profesionalne vode, a nova pobjeda gurnula bi ga naprijed na listama teškaša.

Dobro radio

  Kako kaže Adnan Redžović, Šendro je dobro radio.

- Očekujem da još jednom potvrdi potencijal i nastavi krčiti put u profi ringovima – najavljuje Redžović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.