JASNI PLANOVI

Džošua otkrio koliko će se još boriti: Ovo nije početak moje karijere, bližim se kraju

Džošua trenutno drži naslove po WBA, IBF i WBO verziji otkako ih je vratio u svoje vlasništvo pobjedom 2019. u revanšu protiv Endija Ruiza

Džošua: Dobro zna kada bi mogao objaviti kraj karijere. Agencije

A. Čengić

7.1.2021

Svjetski profesionalni boksački prvak u teškoj kategoriji 31-godišnji Britanac Entoni Džošua (Anthony Joshua) nagovijestio je da će boksati još pet godina prije povlačenja u mirovinu, rekavši za Sky Sports News da "uvijek planira unaprijed kako se bliži kraju karijere".

Za Džošuu bi ova godina trebala biti vrlo značajna, jer bi se u njoj trebao boriti protiv sunarodnjaka Tajsona Fjuria (Tyson Fury) za ujedinjenje naslova po svim najznačajnijim verzijama. 

Džošua trenutno drži naslove po WBA, IBF i WBO verziji otkako ih je vratio u svoje vlasništvo pobjedom 2019. u revanšu protiv Endija Ruiza (Andy Ruiz Jr.) i obranio prije mjesec nokautiravši Kubrata Puleva.

Ovo nije početak moje karijere. Bližim se kraju. Ne živim za trenutak. Uvijek planiram unaprijed. Ostalo mi je još pet godina, što je malo više od jednog olimpijskog ciklusa - izjavio je Džošua za Sky Sports News i sugerirao da bi i njegov budući suparnik Fjuri trebao razmišljati na isti način. 

- Fjuri je profesionalac mnogo duže od mene. Trebao bi razmišljati o skorom umirovljenju. Ako želi učvrstiti svoju ostavštinu, tu sam i spreman sam - poručio je Džošua.

No, Fjuri je rekao da želi vladati poput Vladimira Klička. 

- Kličko je boksao i sa 40 - izjavio je boksač koji je 2015. maknuo Ukrajinca sa svjetskog trona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.