SAVLADAO ALVAREZA

Borba iz 2016. bila je najimpresivnija Mekgregorova dotadašnja predstava

Konora ćemo ponovo gledati 23. januara u revanšu protiv Dastina Poiriera

Dominantno je savladao Edija Alvareza. Screenshot

A. Jamaković

11.1.2021

Najvažniji datum u dosadašnjoj MMA karijeri Konora Mekgregora (Conor McGregor) bio je 13. novembar 2016. godine. Tada je u glavnoj borbi UFC 205 priredbe dominantno savladao Edija Alvareza (Eddie) do tog trenutka UFC prvaka lake kategorije.

Bila je to najdominantnija i najimpresivnija dotadašnja predstava za Irca, a njome je automatski zatvorio usta velikom broju onih koji su i dalje sumnjali u njegov kvalitet.

Ova borba zapravo je bila najbolji primjer toga da on borbu započinje čim se ona ugovori.

A ovim putem je zahvaljujući promotivnim aktivnostima imao dovoljno vremena više puta "udariti" i poljuljati Alvareza, a da ovaj toga nije bio u potpunosti niti svjestan. I kako se borba bližila tako je to bilo sve očitije. Na kraju su neki prokomentirali kako je Alvarez već prije ulaza u Octagon bio nokautiran, da je Konor samo trebao to potaknuti, tj. pogoditi jedan dovoljno dobar udarac da napravi taj "klik".

Alvarez, borac koji je prije i nakon ove borbe bio u pravim ratovima, gdje je primao gomile udaraca i nije padao, ovdje je završio na leđima nakon svakog konkretnijeg pogotka.

U video se prisjetite ovog okršaja, a Konora ćemo ponovo gledati 23. januara u revanšu protiv Dastina Poiriera (Dustin), još jednog borca kojem je napravio slično što i Ediju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.