BORILAČKI SPORT

Konor: Želim imati kompilacije borbi poput Tajsona i Alija

Najavio kako će se još dugo boriti

Želi imati kompilacije svojih borbi. AGENCIJE

F. M. / SN

22.1.2021

Konor Mekgregor (Conor McGregor) zaradio je više novca nego bilo koji MMA borac do sada. Zapravo, zbrojite imovinu idućih nekoliko najbogatijih, a vjerovatno će i dalje imati više. Vlasnik je i nekoliko uspješnih poslova te njegovo bogatstvo samo raste. Uprkos tome, motivisan je za povratak i vrlo aktivnu godinu, te je najavio kako se još dugo vremena namjerava boriti.

Prema izvorima na internetu, Konorovo bogatstvo iznosi 120 miliona dolara, a on sam tvrdi da njegovo daljnje širenje nije ono zbog čega nastavlja karijeru. Na UFC 257 konferenciji za medije otkrio je kako je ciljeve po pitanju finansija ispunio, te da je ono što sad želi upisati se zlatnim slovima u sportsku istoriju te stati rame uz rame s najvećima, koji su ikad ušli u ring, ili bilo koje drugo profesionalno sportsko borilište. 

- Ljudi, ja se osjećam kao da sam tek započeo. Puno mi ljudi govori kako sam postigao sve što sam mogao, kako sam bogatiji od Dane, i da se nemam zašto više boriti. Ali, ja želim biti ovdje, želim se boriti za fanove. Mlad sam čovjek i imam puno toga iza i ispred sebe. Ali, znate šta? Sav novac, sve titule, to je nešto što dođe i ode. Znate li što ostaje? 'Highlightsi' iz borbi. Inserti najboljih poteza boraca. Pogledajte kompilacije Roja Džonsa (Roy Jones Jr.), Majk Tajsona (Mik Tyson), Muhamed Alija (Muhammad), ja ih gledam i danas. Želim tako nešto. Želim da moja kompilacija bude poput filma. To je ono prema čemu ja gledam. Želim da jednog dana mogu sjesti sa svojim sinom i s ponosom gledati što sam napravio. To je moj život i molim vas ne pokušavajte me se riješiti. Ja sam pomogao izgraditi ovo i tu sam. Imam motivacije koliko god treba. Zašto se borim protiv Dastina (Dustina). Znate što radi pravi dvostruki prvak? Ono što je već napravio, on to ponovi, to radi pravi prvak - odgovorio je Konor novinaru, koji ga je upitao za motivaciju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.