SUKOB

Mejveder izvrijeđao Mekgregora: Može ukrasti sve što je moje i opet biti voljen... rasizam još postoji

Jedan od najboljih boksaera u historiji svoju je 50. i u ovim trenucima posljednju profesionalnu pobjedu upisao upravo protiv bivšeg UFC-ovog prvaka

U najavi njihovog meča koji se odvio prije otprilike tri i pol godine palo je puno teških riječi. AFP

E. I.

26.1.2021

Flojd Mejveder (Floyd Mayweather Jr.) dočekao je svoju priliku i iznio mišljenje nakon novog poraza Konora Mekgregora(Conor McGregor) .

Jedan od najboljih boksera u historiji svoju je 50. i u ovim trenucima posljednju profesionalnu pobjedu upisao upravo protiv bivšeg UFC-ovog prvaka. U najavi njihovog meča koji se odvio prije otprilike tri i po godine palo je puno teških riječi, a na društvenim se mrežama ovih dana pojavilo pitanje zašto fanovi, unatoč brojnim sličnostima u njihovom karakteru, drugačije tretiraju ovu dvojicu sportista?

Mejveder je uočio to pitanje te na njega odlučio ponuditi svoj odgovor, a to je učinio nedugo nakon Konorovog poraza od Dastina Poiriera (Dustin)...

Vidio sam ovu objavu i moje je mišljenje da svijet zna kako 'Con Artist McLoser' može ukrasti sve što je moje i opet biti voljen, dok mene i dalje mrze. To vam svima samo daje do znanja da rasizam još uvijek postoji. Ali znajte, ta propalica neće nikada biti poput mene, a neće biti ni na mojoj razini. Ja sam drugačije izgrađen i moj način razmišljanja je s druge planete. Posjedujem najbolje vještine i rođeni sam pobjednik. Da, pričam puno s**nja, ali to kod mene ne ostane samo na riječima! To je ono što mrze.

Žalosno je što možete biti siromašno crno dijete koje dolazi iz geta, koje se cijeli život suočavalo s rasizmom i da možete biti neko ko se itekako trudio da sebe i svoju porodici dovede u bolji položaj, a da onda zapravo najviše te mržnje dolazi od mojih ljudi. Konor ne može pobijediti ni u vlastitom sportu, a priča o nekakvom povratku boksu i borbi protiv Paskvija (Pacquia). Niko to ne želi gledati, to je kao da moji ostaci jedu ostatke - napisao je Mejveder.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.