PROFI BOKS

Nestale sve prepreke, ugovor o meču Fjurija i Džošue već na stolu

Usika nagovorili na meč sa Džojsom

Džošua i Fjuri. Ilustracija

N. Demirović

28.1.2021

Britanski mediji javljaju da je napravljen veliki korak prema najiščekivanijem bokserskom okršaju, odnosno borbi dvojice svjetskih prvaka i vlasnika svih uglednih teškaških titula - Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Tajsona Fjurija (Tyson Fury), prenosi "Fightsite".

Prema informacijama koje je "Sportsmail" dobio direktno od Edija Hrna (Eddie Hearn), promotor WBA, IBF, WBO i IBO prvaka poslao je predstavnicima "Kralja Cigana" prvi nacrt ugovora za borbu koja bi nam donijela apsolutnog svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji .

- Prvi nacrt ugovora je poslan Bobu Arumu, a to je vrlo dobra stvar. Ugovor odražava pozitivne pomake u dosadašnjoj raspravi oko ove borbe. Sada čekamo njihove komentare, a onda ćemo preći na dogovaranje lokacije. Nadamo se da ćemo nešto i potpisati u iduće dvije sedmice - otkrio je Hrn. 

On je naglasio da je predviđeni termin neki datum u junu, što znači da se odustalo od ranije ideje da prvu od dvije dogovorene borbe održe već u maju. 

Podsjetimo, kao najveća se prepreka za ovaj dvoboj spominjao Oleksandr Usik koji je obvezni WBO izazivač, ali čini se da su bokserski moćnici pronašli rješenje i za taj problem pa će sjajnog ukrajinskog udarača možda ipak nagovoriti na meč s Džo Džojsom (Joe Joyce).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.