BORILAČKI SPORT

Fjuri o Mekgregoru: Poražen je zato što se ne bori dovoljno često

Komentirao povratak irske MMA zvijezde u profesionalni oktagon

Fjuri: Neaktivnost ga je "ubila". AGENCIJE

A. Vatreš

3.2.2021

Bokserski prvak svijeta u WBC verziji u teškoj kategoriji Tajson Fjuri (Tyson Fury) komentirao je povratak irske MMA zvijezde Konora Mekgregora (Conor McGregor) u profesionalni oktagon, a kao glavni uzrok za njegov neuspjeh u meču s Dastinom Porijeom (Dustin Poirier) istakao je neaktivnost.

- Konor je poražen zato što se ne bori dovoljno često. On je to naveo kao razlog svog poraza i mislim da je u pravu. On je imao mečeve 2016. godine, pa je onda pauzirao do borbe sa Habibom Nurmagomedovom 2018. godine. Pa opet godinu i po dana pauze do borbe s Donaldom Serounijem (Cerrone) i onda još jedna godina do meča s Dastinom Porijeom. Neaktivnost ga je "ubila", u to nema sumnje. Kada je borac aktivan, bori se, sparinguje, dorađuje pripreme, a drugi jsedi na kauču – to nije dobro. Izgubite tajming, osjećaj za distancu, sve se izgubi. Onda sve mora da se vraća težim putem, novim pripremama i novim borbama. Ako jedan borac ima tri borbe zaredom, a drugi je van ringa tri godine – prvi će biti deset puta bolji - izjavio je Fjuri.

- To sam uvijek znao, ja sam historičar boksa. Kada se Geri Kuni (Gerry Cooney) borio protiv Lerija Holmsa (Larry Holmes), bilo je to poslije 18-mjesečne pauze. Nije imao osjećaj i nije bio isti bokser. Nedavno smo to videli u sluačju Huana Pabla Ernandesa (Juan Hernandez), koji se vraćao poslije velike pauze i pobijedio ga je bokser lošije reputacije – Kevin Džonson (Johnson) - rekao je bokser iz Mančestera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.