BOKS

Svjetski prvak u "Avazu": Uvijek mi je drago doći u Sarajevo

Drago mi je da sam tu, zaista uživamo u ovim trenucima

Drviš i Poturak: Susret straih prijatelja. N. Demirović

N. Demirović

9.2.2021

Stipe Drviš, nekadašnji prvak svijeta u profesionalnom boksu posjetio je redakciju "Avaza". Kako je rekao ovih dana je s porodicom na odmoru na Jahorini, a nije propustio priliku i da se nađe sa starim prijateljem Dževadom Poturkom.

- Nisam dugo bio u Sarajevu. Ne znam ni koliko je to godina, ali uvijek mi je ovdje dobro bilo. Baščaršija je uvijek ista. Drago mi je da sam tu. Zaista uživamo u ovim trenucima. Može se reći da uživam u penziji i radim s nekoliko boraca. Mislim da mogu biti zadovoljan onim što je iza mene - rekao je Drviš za "Avaz".

Od maja 1999. godine Drviš je nastupao kao profesionalac. Rođeni Puljanin je 2003. postao prvak Evrope u poluteškoj kategoriji, a četiri godine kasnije osvojio je legitimnu WBA titulu prvaka svijeta u profesionalnom boksu.

Danas ima 48 godina i kako posvetio se radu s mladim borcima. Ima nekoliko talentovanih boraca koji traži svoj put do svjetskih visina, a jedan do njih je i Ante Delija koji je već napravio dobre stvari u svijetu borilačkih sportova.

Drviš i Poturak: Posjeta "Avazu". N. Demirović

Drviš: Bio na krovu svijeta. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.