OKTAGON

Strašni Nigerijac odbranio titulu, nokautirao Barnsa

Kamaru Usman bez milosti

Nova pobjeda velter prvaka. Twitter

N. Demirović

14.2.2021

Kamaru Usman bez milosti. On je u Las Vegasu nokautom slavio protiv Brazilca Gilberta Barnsa (Burns) i tako odbranio UFC velter titulu.

Pakleni uvod čekao je Usmana, a kada je preživio napade Barnsa, stvari je okrenuo u svoju korist i pokazao da se radi o najboljem velterašu današnjice.

"The Nigerian Nightmare" skoro je bio uzdrman u prvoj rundi, primio nekoliko teških udaraca, da bi u drugoh rundi krenula  vrhunska izvedba aktuelnog prvaka. Usmanov prednji direkt bio je savršen, a odlično odmjerena i snažna desnica u nastavku je borbe teško uzdrmala Barnsa. Kamaru je nanjušio krv, krenuo po prekid, ali ne bez plana. 

Nakon što je dominirao u drugoj rundi, treća je bila kompletiranje, dobre pripreme do ranije. Za prekid u nastavku borbe nije trebalo dugo čekati. 

Odmah na otvaranju treće runde Kamaru prednjim direktom srušio je Barnsa i tu je bio kraj. Upisao je treću uspješnu obranu naslova, ali i 13. uzastopnu velterašku pobjedu čime je ispisao historiju i nadmašio legendarnog Goerga St-Piera (Georges St-Pierre) s kojim je dosad bio izjednačen na 12. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.