DAGESTAN

Masovna tučnjava navijača i takmičara na džudo turniru

Na kraju nitko neće dobiti medalju. Screenshot

G. Š. / RT.com

1.3.2021

Juniorski džudo događaj pretvorio se u haos u kojem su takmičari, kao i deseci navijača razmjenjivali udarce, javlja RT.com. Turnir se održao gradu Kaspijsku, preciznije u Sportskom kompleksu "Ali Aliyev", a snimke ružnih scena uhvatile su kamere navijača koji su s tribina promatrali masovnu tučnjavu.

Snimak pokazuje kako se jedan od takmičera naginje preko ograde i razmjenjuje udarce s navijačima. U tim trenucima već se u čitavom haosu našlo nekoliko desetina gledalaca. Takmičar kojeg ruski mediji stavljaju u prvi plan potom se vratio na tatami, gdje je nastavio razmjenjivati udarce s nekoliko navijača.

U ovim trenucima je nejasno što je potaknulo nemile scene, a trener Habib Magomedov (Khabib) kasnije je izjavio da nered nije izazvao niti jedan od takmičara.

- Sve je počelo za vrijeme jednog meča koji je već trajao duže od 10 minuta. Jedan dagestanski gledalac u tim je trenucima nešto povikao ili možda pokazao rukom, a to se nije svidjelo osetskim navijačima. Potom je izbila tučnjava u koju su zatim uvučeni i sportisti. Tako mi je barem prepričao jedan od svjedoka. Na kraju nitko neće dobiti medalju. Zapravo, možda zbog diskvalifikacije izgubimo oba sportaša i trenera, izjavio je Magomedov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.