KONAČNA ODLUKA

Habib: Nadam se da svi razumijete i prihvaćate moj izbor

Dan Vajt, hvala brate tebi i cijelom UFC timu što sam dobio priliku dokazati se, vi ste promijenili mnoge živote zbog ovog sporta

Habib Nurmagomedov. AFP

G. Š. / fightsite

19.3.2021

Gotovo pet mjeseci trebalo je da Habib Nurmagomedov (Khabib) postane i službeno penzionisan. Možda je malo nepošteno današnju informaciju nazvati konačnom odlukom Habiba Nurmagomedova o umirovljenju.

Gorsko-slatki osjećaj

 Ipak je on isto objavio još 24. oktobra prošle godine te je nakon toga više puta to potvrdio. Sve što se u međuvremenu događalo možemo opisati kao neprihvaćanje situacije od strane Dejn Vajt (Dan White) ili barem nadu da svojim nadaleko poznatim verbalnim sposobnostima može navesti prvaka da promijeni odluku i vrati se za barem još jednu borbu.

Kad se danas napokon i Vajt službeno predao te kad je borba za novog prvaka ugovorena, možemo ovo nazvati konačnim umirovljenjem jednog od najboljih MMA boraca svih vremena. Ostaje uz to sve gorsko-slatki osjećaj, znajući da je još uvijek napredovao te da je mogao pružiti još veliki broj sjajnih borbi. Zapravo, šampionski dio njegove priče trajao je tek dvije i po godine te je tek gradio onaj glavni dio svoje ostavštine. No, on je donio odluku kako je dosta, potaknut stavom svoje majke kojoj nije htio proturječiti. Tako je prvi konačno Habibovo penzionisanje objavio upravo Vajt, a nakon sastanka koji su odradili je nešto slično napravio i Habib, prenosi Fightsite.


Dobra večera

- Ovo je bila dobra večera s nekim sjajnim ljudima. Dan Vajt, hvala brate tebi i cijelom UFC timu što sam dobio priliku dokazati se, vi ste promijenili mnoge živote zbog ovog sporta. Dan, nikad neću zaboraviti kakav stav si imao prema meni, moj otac ti to nikad ne bi zaboravio također, a moji sinovi će te zauvijek pamtiti. Danas je ovo bio jedan pravi razgovor između pravih ljudi. Htio bih isto tako zahvaliti svom timu, sparing partnerima i fanovima. Nadam se da prihvaćate moju odluku i da me razumijete, napisao je Habib na društvenim mrežama, uz prilog tri fotografije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.