RUSIJA

MMA borac ubijen dok je smirivao sukob, uslijedila krvava osveta njegovog brata vojnika

Nezapamćena tragedija

Alan Hadžiev. AGENCIJE

A. Vatreš

24.3.2021

Ruski MMA borac Alan Hadžiev izboden je nožem u svađi u restoranu u Mozdoku u sjevernoj Osetiji, prije nego što je njegov brat navodno ubio osumnjičenog napadača kao odgovor, javlja ruski RT.Sport.

Tragedija koja je potresla tamošnju javnost se dogodila u utorak navečer u restoranu Vegas gdje je 31-godišnji borac otišao s bratom. Iz zasad nepoznatih razloga, prepirka između nekoliko posjetitelja prerasla je u tučnjavu, a Hadžiev je navodno pokušao razdvojiti strane koje su bile u sukobu.

U tragičnom razvoju događaja, borac je dobio ubodnu ranu u srce nakon što ga je muškarac napao. Prebačen je u lokalnu bolnicu gdje je uprkos pokušajima ljekara da mu spase život preminuo od povreda.

Prema nepotvrđenim izvještajima, Alanov brat je u osvetničkom pohodu napao osumnjičenika, koji je također preminuo od povreda. 

Pokrenut je kazneni postupak dok je uključen i lokalni vojni istražni odjel jer je Hadžiev brat navodno vojnik.

Šef ruske regije Mozdok Oleg Habalov potvrdio je smrt borca putem objave na Instagramu, izrazivši saučešće porodici Hadžiev.

- Kakav je to sjajan momak bio! Jučer sam razgovarao s njim… kako se to moglo dogoditi? Iskreno saučešće svim njegovim prijateljima i rođacima. U životu je mogao učiniti mnogo dobrih stvari!, napisao je.

Hadžiev je dvostruki svjetski prvak u Full Contact Fightingu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.