NOVI UFC-OV PRVAK

Enganu: Stalno su sumnjali u mene i konačno sam im dokazao da su u krivu

Brutalno nokautirao Miočića

Enganu: Meč završio nokautom u drugoj rundi. TWITTER

A. Vatreš

28.3.2021

Frensis Enganu (Francis Ngannou) uzvratio je Stipi Miočiću za poraz iz januara 2018. godine i postao novi UFC-ov prvak teške kategorije.

Slavio je "Predator" brutalnim nokautom u drugoj rundi, a ovaj put je izgledao dosta ozbiljnije, zrelnije i spremnije nego prije tri godine kada je napadao titulu.

- Iako sam i dosad pobjeđivao u borbama, imao sam to nešto u sebi što nisam nikad ispustio... Obećanje koje sam sebi dao kad sam bio mlađi - da jednog dana dokažem svima koji su sumnjali u meni i da iskoristim priliku da ostvarim nešto veliko. Samo sam zamislio nešto, fokusirao se na to i to se konačno dogodilo. Stalno su sumnjali u mene i konačno sam im dokazao da su u krivu. I zbog toga sam zadovoljan - rekao je Enganu nakon borbe.

Bio je taktički spremniji nego prvi put, zaustavio je rušenje i u drugoj rundi došao do velike pobjede.

- Ona noć iz januara 2018. bila je najveće iskustvo u mojoj borilačkoj karijeri. Puno sam naučio iz toga. Iako sam izgubio, vjerujem da me to podiglo na višu razinu - kazao je Kamerunac.

Kada je uzdrmao Miočića u drugoj rundi, primio je jedan udarac, koji ga ipak nije zaustavio da dođe do pobjede.

- On me dotaknuo tim udarcem, ali sam se povlačio unazad jer mi je tim cijelo vrijeme govorio da se smirim. On je napravio pogrešku što je nastavio, možda je mislio da sam uzdrman, no onda sam ga uhvatio. Puno sam s timom i trenerima radio na svemu, na svakom detalju. Naučio sam kako se opustiti i dati najbolje od sebe, umjesto da se zalijećem..."

Naredni protivnik za Enganua trebao bi biti Džon Džons (Jon Jones).

- On je, po mom mišljenju, najbolji MMA borac svih vremena. On je izazov kojeg bi prihvatio. Dobar izazov. Spreman sam za juli, avgust... Kad god", zaključio je novi vladar teške kategorije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.